Грають у футбол і збираються на пікніки: у селищі на Волині люди масово порушують правила карантину

0
0
Грають у футбол і збираються на пікніки: у селищі на Волині люди масово порушують правила карантину
У селищі Любешів люди нехтують елементарними правилами безпеки на карантині.

Та все ж є свідомі громадяни, які повідомляють про це правоохоронців, пише газета "Нове життя".

Так, наприклад, минулої неділі до поліції надійшло дванадцять таких повідомлень.

«В основному, люди інформували про те, що односельці порушують карантинні заходи. Наприклад, сусід приїхав із Польщі і ходить селом, або ж молодь грає футбол чи зібралася на пікнік. У неділю погода сприяла, наші краяни ринули на природу, то саме таких повідомлень було найбільше. Все ретельно перевіряємо. Але надзвичайно важко дійсно встановити факт недотримання людиною режиму карантину. Адже, коли наші працівники приїжджають на місце, людина перебуває за місцем проживання, і довести, що вона кудись ходила, нелегко. Ми ж не можемо встановити караули біля подвір’я кожного, хто повернувся із-за кордону. Тут уже вся надія – на свідомість наших громадян», - зазначає керівник районної поліції Володимир Хвесик.

Наразі у правоохоронців є списки тих, хто після 22 березня повернувся в Україну. Ці списки надали як прикордонна, так і епідеміологічна служба. Такі наші громадяни при перетині кордону підписували інформативну згоду про те, що надають свої персональні дані та що вони будуть дотримуватися карантинних заходів. Тож періодично до цих людей телефонують, виїжджають, аби перевірити, чи дійсно вони перебувають на самоізоляції. І все ж, знову наголошує начальник Любешівського районного відділення поліції Володимир Хвесик, основну роль відіграє відповідальність і розуміння ситуації самих жителів. Аналогічно – якщо йдеться про дотримання карантинних заходів підприємцями.

«Нині, як на мене, не той час, щоб думати про збільшення прибутків. Але, на жаль, є у нас громадяни, котрі прикриваються тим, що торгують нібито дозволеними засобами, а в той час продають і недозволені товари. Або ж провадять торгівлю насіннєвим матеріалом на території офіційно зачиненого ринку», - розповідає про ще одну проблему Володимир Сергійович.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні