Як на Волині монахи безплатно возять медиків і годують персонал на блокпостах. ВІДЕО

0
-2
Як на Волині монахи безплатно возять медиків і годують персонал на блокпостах. ВІДЕО
Відколи в області й у Луцьку заборонили пасажирські перевезення, десятки медиків з навколишніх сіл не могли дістатися у лікарні Луцька, тож допомогти взялися монахи Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря.

А в перервах між перевезенням – ще й годують правоохоронців та медиків на блокпостах.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.


Нагадаємо, ченці Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця запропонували Луцькій міськраді допомогти доставляти медпрацівників в обласний центр.

Отець Костянтин Марченко о 6:30 ранку сідає за кермо і своїм бусом об'їжджає хати із шість сіл. Там на зупинках на нього вже чекають медики.

Монахи взялися возити медиків одразу після того, як заборонили міжміське сполучення. Роблять це безплатно – гроші на пальне  кажуть, жертвують благодійники.

«Чому нам не піти до людей як церкві і бути там, де це найбільше зараз потрібно», - каже архімандрит, намісник Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря Константин Марченко.



Більшість медиків уже знають, за яким маршрутом їздять обидва автобуси. Чекають кожен на свій. Раніше, кажуть, доїхати до обласного центру було справжнім пеклом. «Таксі ловили, машину просили у знайомих, платили гроші.Трошки ногами йшли, до поля доходили і там когось ловили», - розповіла жителька села Жидичин Наталія Скорубська.

Дві сусідки Галина та Валентина – працюють у пологовому. Монахам не надякуються. Уже за годину медики дістаються своєї роботи.

І поки у священиків є трохи вільного часу  - вони готують їжу для копів та медиків, які на холоді чергують на блокпостах на в'їзді до Луцьку. Підгодовують їх уночі та пообіді. Увечері була риба, удень на блокпост привезли борщ.

А вже за кілька годин у медиків закінчується зміна, тож зволікати ченцям часу немає, треба всіх кого відвезли на роботу - повернути додому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні