Новини

Луцьким атовцям стало важче купити квартиру за половину ціни

У Луцьку офіцерам ЗСУ, службовцям СБУ, прокуратури та МВС дозволили купувати квартиру, заплативши лише половину її вартості, на рівні з учасниками АТО.

Про це стало відомо у четвер, 19 квітня, під час прес-конференції керівництва громадської організації «Волинський Центр Розвитку
Урядування».

Експерт організації, екс-заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що цьогоріч депутати суттєво зменшили фінансування програми, яка довзволяє атовцям купувати житло на умовах співфінансування з міською радою (50% вартості квартири оплачує сам атовець, ще стільки ж – міський бюджет).

Так, якщо минулого року на програму виділили 8,6 мільйона гривень, то цього року – лише 4 мільйони. І це при тому, що доходи бюджету суттєво зросли.

«Але це не найгірше, що сталось з цією програмою. Коли вона створювалась, в першу чергу була мета допомогти купити житло учасникам АТО, але зараз суть програми просто нівелювали. Адже дозволили брати в ній участь кадровим офіцерам Збройних сил України, сбушникам, прокурорам, працівникам МВС і т.д.» - наголосив Тарас Яковлев.

«Демобілізований військовий – це звичайний хлопець, який можливо навіть не знає, де знаходиться міська рада, або чим вона відрізняється від обласної. А от сбушник точно швидше розбереться і скористається шансом отримати житло», - додав він.