Новини

Депутати не дали грошей на мультиборди для луцьких шкіл

Провладна більшість депутатів Луцької міської ради не підтримала внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти на 2018-2020 роки, щоб передбачити кошти для купівлі інтерактивних панелей у всі школи міста.

За таку ініціативу засновника Громадянського Руху "СВІДОМІ" Андрія Покровського під час сесії 25 квітня проголосували лише 19 депутатів, - пише ІА Конкурент.

Покровський пообіцяв, що якщо обранці громади підтримають його пропозицію, то він із власної кишені виділить кошти у розмірі 300-400 тисяч гривень, що становить близько 10% від загальної вартості проекту.

Зі слів депутата, роль сучасних технологій в освіті стрімко зростає.

"Не розумію, як можна конкурувати з освітою в інших країнах, коли ми не хочемо вживати ніяких заходів для вдосконалення своєї. Аби не стояти осторонь, я зробив перший крок – придбав першу у Луцьку інтерактивну панель", – сказав Андрій Покровський.

"МultiBoard – це новий рівень в освіті, який передбачає високий рівень візуалізації складних процесів у шкільній програмі. Використання цього приладу позитивно впливає на навчальний процес. Спостерігаючи за такими уроками, одразу помітно, що продуктивність їхня надзвичайно висока, оскільки різнокольорові малюнки, 3D-моделі та відео привертають увагу та викликають інтерес дітей до предмету, який вивчається", – підкреслив політик.

Із закликом підтримати "освітній" проект також виступили депутати Алла Надточій та Микола Яручик. Долучилася до них і представниця фракції "Солідарність" Наталія Бунда:

"Я повністю підтримую цей проект. Прийшов час нарешті прикласти усіх зусиль, аби викликати у дітей інтерес до навчання і щире прагнення здобувати якісну освіту. Досить думати лише про інфраструктуру й благоустрій. Органи місцевого самоврядування формують пріоритети для розвитку свого міста, майбутнє дітей залежить тільки від нас".

"Мені здається, річ у тім, що цю ініціативу запропонував "неправильний" депутат. Якби проект рішення виніс депутат фракції, яка складає більшість при владі – всі б її підтримали. На мою думку, ви шукаєте лише причини, аби не купувати "мультиборди", а повинні шукати можливості", – резюмував "свободівець" Микола Федік.

Попри позитивні відгуки від голів батьківських комітетів та піклувальних рад, директорів шкіл, депутатів щодо мультиборду, ініціатива не знайшла підтримки провладної депутатської більшості.