Новини

Чи потрібно поступатися місцем дітям в маршрутках: думка лучан

Лучани сперечаються в мережі, чи потрібно поступатися місцем у маршрутках дітям.

Про це у Фейсбуці в спільноті Теревені про Луцьк написав Віталій Жуковський.

«Поступився місцем жінці з дитиною, років 10. Дитина мовчки сіла, мати мовчки стала поруч. «Дякую» хоч і було б не зайвим, але не так потрібне, як пояснення на маленьке запитання: «Це теж як правило поступатись місцями дітям... Як і людям похилого віку?» - йдеться у дописі.

Користувачі мережі реагували по-різному на це запитання.

«От і мене це цікавить завжди. Я не дитині маю поступатись, а вагітним жінкам, старшим людям. На крайній випадок дитину можна взяти на руки, але на жаль, у нас чомусь це не прийнято. Я колись поступилась місце бабусі з 4 річним хлопчиком. Вона посадила внука, а сама стоїть. Я сказала: " підніміть дитину, я не їй місцем поступалася, або візьміть його на руки і сядьте самі" на що почула на всю маршрутку, яка я кончана молодєжь», - написала Тетяна Кірчук.

«Мені місцем з дитиною не поступалися, але коли є вільне то дитину садила самостійно, а не сама сідала, за проїзд оплачено, а садила бо з нашими водіями Шумахерами, дитина не може встояти і втриматися на поворотах», - зазначила Лиля Довгун.

«Автор правий. Я свого сина сама піднімаю, щоб комусь місце уступити, або самій сісти, а він в 10 років може постояти і триматись при цьому. Вже не 3 рочки. І справа не в оплаченому проїзді», - написала Leon Tanya.

«Ви ніколи не бачили дитину, яка повертається додому після трьохгодинного тренування? Їй теж тяжко. Інколи діти більше заслуговують присісти в громадському транспорті, ніж деякі з дорослих», - заперечила Lyudmila Urinyuk.