Новини

Чек за борщ, дітей чи випрасувану сорочку: лучанка розповіла про сімейні обов’язки

Лучанка Юлія Смаль розповіла про те, що жінка не повинна вдягати на себе фартух та виконувати усі домашні справи тільки через те, що її чоловік приносить додому гроші.

Про це вона написала у блозі на «Волинь. Life».

Юлія Смаль вийшла заміж майже 17 років тому. Жінці не подобається «фінансове обчислення» ролі кожного члена подружжя. Коли жінка, яка прибирає, пере і доглядає за дітьми, ніби висуває чек за свої послуги.

«Так, ніби хтось когось заміж нагаєм гнав і зарплату тепер роками не виплачує. Ніби ж ні. В нормі подружжя – це взаємовигідний союз, де кожен мав би робити, що може, і це має приносити радість від того, що ти комусь близькому, любимому зробив добре», - пише лучанка.

Вона додає, що багато жінок вважають, що, виконуючи домашню роботу, цим самим приносять себе в жертву чоловіку.

«Мене безкінечно дивують люди, які свою втому обчислюють в десятках тисяч гривень, включаючи сюди і цілодобовий догляд за власними ж дітьми. А потім буде: в інших діти, як діти, а ти от не враховуєш, що замість тебе я могла заробляти по десять-двадцять-тридцять тисяч щомісяця. Чи там: я тобі себе в жертву принесла, от, порахуй, будь ласка, всі чеки в мене при собі. Не розумію...» - додає Юлія Смаль.

На її думку, жінка не повинна довічно доглядати і задовольняти чоловіка тільки через те, що він приносить додому гроші.

«Власне, от він, хрестоматійний трикопійковий маніпулятор: за те, що він тобі заробляє гроші (так, ніби без мене він не заробляв би, не мав би потреби в їжі чи порядку, наймаючи когось для цього, або не тратив би їх на когось ще), ти тепер мусиш його довічно доглядати, обходжувати, обглажувати і задовольняти, і він тобі за це взагалі нічого не винен, навіть банального співбатьківства своїм же дітям, яких завів у свідомому добровільному шлюбі», - пояснює Юлія.

«Навіщо тратити життя на будівництво токсичних утилітарних стосунків, які все одно розваляться, якщо можна... Ну, багато чого можна, залежно від ситуації, але ж, ну, але. Реально в кожної людини найближча людина – це вона сама, треба ж себе берегти», - завершує блог лучанка.