Новини

Вчені створили протизаплідний пластир для жінок

Група американських вчених з Технологічного університету Джорджії (США) створили унікальний засіб контрацепції нового покоління.

Протизаплідний пластир з мікроголками дасть можливість вивести контрацепцію на якісно новий рівень. Після проведення всіх клінічних випробувань він надійде в продаж, - пише vsviti.com

Група американських вчених з Технологічного університету Джорджії (США) створили унікальний засіб контрацепції нового покоління. Представлено його у вигляді пластиру з голками, які виготовлені з полімерів.

Повідомляється, що основним компонентом, який забезпечить протизаплідний ефект виступає левоноргестрел, який є складовою всіх подібних препаратів. Потрапляючи під шкіру, мікроскопічні голки починають випускати в кров активні речовини. Цей спосіб вчені раніше використовували для доставки в організм людини інсуліну та інших речовин для розщеплення жиру. А восени минулого року фахівці запропонували використовувати цю технологію для порятунку людей від вірусу грипу.

Дослідники повідомляють, що полімери легко руйнуються в організмі і протягом місяця вивільняють цю речовину, попереджаючи небажану вагітність. Доза гормону дасть захист на місяць, а результати даного експерименту розміщені в спеціалізованому науковому журналі Nature Biomedical Engineering.

Вчені відзначають, що пластир зручніше інших протизаплідних засобів, бо не вимагає особливих умов зберігання і може бути використаний самостійно.

Ефективність розробки перевірили на щурах. А в майбутньому фахівці мають намір збільшити термін дії пластиру до півроку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Поговоримо про секс: відомі волиняни про інтимні розмови з дітьми