Новини

У храмі УПЦ МП в Сумах стався вибух під час богослужіння

Увечері 18 січня у Сумах у Спасо-Преображенському кафедральному соборі пролунав вибух – до входу у приміщення невідомі кинули піротехнічний засіб для гри у страйкбол. Ніхто не постраждав.

Про це повідомляє прес-служба Української православної церкви Московського патріархату.

Там зазначають, що вибух пролунав під час вечірнього святкового богослужіння. Невідомі вкинули вибухівку і вона вибухнула у притворі храму.

Рештки вибухівки та наслідки пошкодження інтер’єру свідчать про силу вибуху. Лише за щасливим збігом обставин ніхто не постраждав,
– йдеться у повідомленні.

Представники храму називають це "нападом" та заявляють, що він є "прямим наслідком тієї агресивної риторики".

У поліції Сумщини повідомили, що на місце події приїхали слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби. Ті встановили, що в приміщенні вибухнув піротехнічний засіб для гри в страйкбол, споряджений зернами кукурудзи.

"Приміщення не пошкоджено, потерпілих немає. В поліції відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство", – йдеться у повідомленні.

При цьому у Православній церкві України такі дії катекатегорично засудили.

Особисто Предстоятель Блаженнійший Митрополит Епіфаній, інші офіційні представники Церкви, і до Об‘єднавчого Собору, і після нього багато разів наголошували на неприпустимості актів насильства на ґрунті міжконфесійних відносин, підкреслюючи, що церковне єднання повинне відбуватися добровільно та в мирний спосіб,
– зазначила прес-служба ПЦУ.

При цьому у Помісний церкві зазначили, що на замовлення з Росії в Україні не раз вчинялися провокації, спрямовані на розпалювання релігійної чи національної ворожнечі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ще одна громада в селі на Волині оголосила про перехід до Православної церкви України