Новини

Де у Луцьку хочуть облаштувати нові парковки

У Луцьку хочуть облаштувати нові майданчики для паркування.

Про це йшлося 26 лютого під час постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, пише ІА Волинські новини.

Як розповів виконувач обов’язків керівника підприємства Аркадій Соломатін, відповідно до Програми підтримки КП «АвтоПаркСервіс» на 2019 рік, цього року в Луцьку заплановано встановити 2 паркомати на проспекті Президента Грушевського, один – на вулиці Винниченка, 5 – на вулиці Кравчука.

Окрім того, цього року заплановано закупити в’їзне/виїзне обладнання для майбутніх стоянок на вулицях Градний Узвіз і Степана Бандери, а також замовити проект схем організації дорожнього руху вулицями Степана Бандери, Кравчука та проспекті Волі.

Вартість запланованих заходів оцінили у 2,439 мільйона гривень.

Окрім того, Андрій Соломатін нагадав, що в місті Луцьку визначили 32 майданчики для паркування, один із яких ввели в експлуатацію – на вулиці Карпенка-Карого, 1.

Не введено в експлуатації 7 запланованих майданчиків паркування: на вулицях Глушець, 1 (Центральний ринок), Драгоманова від № 7 до № 11 на площі до вул. Данила Галицького, Замковій, 3 (Центральний ринок), Братковського, Галшки Гулевичівни.

У стані організації для введення в експлуатацію знаходяться майданчики для паркування за адресами: Градний Узвіз (65 місць), Винниченка (15 місць), Кравчука (ринок «Формула» – 82 місця), ринок «Шанс» (29 місць), Кривий Вал (27 місць), Привокзальний майдан (53 місця).

Передбачено, що на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування повинні бути встановлені автоматичні в’їзні та виїзні термінали.