Новини

У Луцьку вирішують, скільки школярі та студенти платитимуть за проїзд в маршрутках

У Луцьку обговорили вартість проїзду для школярів та студентів міста.

Про це стало відомо у четвер, 18 квітня, під час громадського обговорення регуляторного акту - проекту рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху», яким передбачається підвищення тарифу на проїзд в автобусах по місту з 5,00 грн до 6,00 грн.

Нагадаємо, луцькі перевізники із плакатами вийшли до приміщення Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку. Вони вимагають від міської ради підвищити вартість проїзду в обласному центрі Волині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Коли заговорять про вартість проїзду, я згадаю ту маршрутку», – член виконкому Луцькради

Під час заходу громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм нагадав перевізникам, як в грудні минулого року студенти вийшли на мирний проїзд. Вони вимагали у представників Луцькради їздити в маршрутках міста за півціни.

Так, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад запевнив, що ситуація зі студентами вирішена.

«Багато студентів працюють і вони можуть оплатити вартість, яка є в тролейбусі – 1 гривню. Можуть і заплатити за проїзд в маршрутках. Якщо хочеш швидше доїхати – то, звісно, треба платити більше», – сказав Недопад.

Депутатка Луцькради Алла Надточій зауважила, що попри підвищення вартості проїзду, було б добре лишити ціну на квиток для школярів міста.

«Якщо в нас є дві гривні для дітей, то треба зберегти цю ситуацію. Якщо перевізники не погоджуються з тим, аби школярі їздили безкоштовно, то було б добре хоча б зберегти вартість квитка, яка є зараз», – зауважила Надточій.