Новини

Викрадачів елітного авто суд залишив під вартою

Рівненський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисників 44-річного рівнянина і 36-річного жителя міста Вараш на ухвали Рівненського міського суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, з визначенням розміру застави – 960 900 гривень кожному.

Про це інформує прес-служба Рівненського апеляційного суду.

Нагадаємо, чоловіків судять за викрадення BMW X5 у Луцьку.

Органи досудового розслідування підозрюють трьох громадян у незаконному заволодінні елітною іномаркою моделі BMW X5. Зникнення автомобіля його власник виявив у Луцьку 14 червня цього року.

Транспортний засіб підозрювані заховали в одному з гаражів міста Вараш. Того ж дня двох підозрюваних затримали співробітники СБУ, а наступного дня органи досудового розслідування повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

У ході судового розгляду захисники підозрюваних просили суд апеляційної інстанції скасувати ухвали місцевого суду та постановити нові, якими обрати підозрюванм запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, а також зменшити розмір застави до 38 тисяч гривень.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ ухвали Рівненського міського суду від 15 червня 2019 року залишив без змін, апеляційні скарги захисників підозрюваних — без задоволення.

Приймаючи такі рішення, суд виходив з того, що підозрювані уже притягувались до кримінальної відповідальності, один з них має непогашену судимість, зі слідством співпрацювати відмовляються, наполягаючи на своїй невинуватості.

Ухвала суду апеляційної інстанції діятиме до 12 серпня 2019 року.