Новини

Вихователька, яку цькували в дитсадку на Волині, виграла суд проти керівництва

Вихователька з Володимира-Волинского Інна Путятіна, яку примушували пройти медогляд у психіатра і відсторонили від роботи, виграла суд.

Про це жінка повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, відповідне рішення опубліковане у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, завідуюча дитячого садка "Вишиванка" у Володимирі-Волинському Зоряна Гузь зобов'язала виховательку Інну Путятіну пройти позачерговий медичний огляд у лікара-психіатра. Вихователька вважає, що керівник закладу шукає підстави для звільнення її з роботи через особисті мотиви. Після відмови Інни Путятіної проходити позачерговий огляд у психіатра, виховательку відсторонили від роботи, тому вона звернулася до суду.

Справу розглядав спочатку Володимир-Волинський міський суд, який виніс рішення на користь роботодавця. Втім, Апеляційний суд Волинської області все ж встановив, що вимога завідуючої про проходження позачергового медичного огляду у психіатра була незаконною, відтак зобов'язав керівництво дитячого садка поновити виховательку на роботі та виплатити заробітну плату за час вимушеного прогулу.