Новини

У Казахстані чоловіку дали 4 з половиною роки колонії за участь в бойових діях на Донбасі

Костанайский суд засудив до 4-х з половиною років колонії колишнього учасника бойових дій у складі так званої "ДНР" Євгенія Щербака, якого 11 квітня видворили з Росії.

Про це повідомляє "Урал. МБХ медіа" з посиланням на пресслужбу суду, передає УНН.

Повідомляють, що суд визнав чоловіка винним у порушенні статті 172 КК республіки про участь в іноземних збройних конфліктах.

За даними ЗМІ, в 2014 році Щербак воював у "ДНР" в підрозділі “Спарта” Арсенія Павлова (“Моторола”). Щербак просив політичний притулок в Росії, але йому відмовили через “відсутність підстав”.

У Центрі тимчасового утримання для іноземних громадян Челябінська з’ясувалося, що у Щербака туберкульоз.

“З регіону його видворили пристави, тому що він неодноразово порушив міграційне законодавство: в Санкт-Петербурзі Щербака притягли за фактом порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в’їзду в Росію (частина 3 статті 18.8 КпАП).

Тоді суд оштрафував його на 2 тисячі рублів і виписав постанову про самостійне видворення з території Росії. Замість цього Щербак вирушив на Південний Урал, де Саткинський міський суд в грудні 2019 року оштрафував його на 3 тисячі рублів за ухилення від адміністративного покарання (частина 3 статті 20.25 КпАП) і постановив примусово видворити його в Казахстан, 11 квітня це рішення суду було виконане”, – пишуть у виданні.