Новини

Держава платитиме сімейним лікарям по 710 гривень за пацієнта

МОЗ у бюджетному запиті на 2021 рік заклало на первинну медицину 23,5 млрд грн. Тариф складатиме 710,37 грн - це базова ставка, яка враховує зростання індексу споживчих цін за 2019-2021 роки. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише бухгалтер.ua.

"За кожну укладену декларацію сплачується сума - в цьому році вона складає 600 грн, в наступному році вона складатиме 710 грн. Ми підвищили тариф. Він не підвищувався два роки", - повідомив міністр.

Степанов розповів, що також оплата роботи конкретного сімейного лікаря буде залежати від коефіцієнтів: "Окрім кількості пацієнтів у цього сімейного лікаря, ще є індивідуальні особливості пацієнтів. Може бути, що вони в переважній більшості з гіпертонічною хворобою, цукровим діабетом. Або сімейний лікар працює в гірських районах. Усі ці особливості ми закладали в розрахунок фінансування за первинну допомогу через відповідні коефіцієнти".

Міністр зазначив, що за підрахунками кількість осіб, які заключать декларацію із сімейним лікарем, становитиме 31,8 млн.