Новини

Як швидко запам'ятати інформацію

Порадами, які допоможуть запам'ятати усе на світі, ділиться Країна здоров'я.

Промовляти вголос

Один психолог з'ясував у ході експерименту, що промовляння вголос інформації дозволяє краще її запам'ятати. Важливо не тільки почути те, що потрібно запам'ятати, а й повторити це, причому не про себе і вголос. Нехай це може здатися дивним, але це призведе до потрібного ефекту.

Використовувати спосіб відкидання слів

Необхідні дані потрібно переписати вручну на папір, відкидаючи деякі слова, залишаючи тільки першу літеру. Потім потрібно перечитати текст, відновивши дані прогалини. Цей спосіб відмінно спрацьовує при запам'ятовуванні віршів.


Римувати

Різні правила запам'ятовувати набагато простіші, якщо у вас є рими. Це дозволить запам'ятати правила постановки наголосу в словах.

Спати якісно

Складно уявити, як сон допоможе у вирішенні проблеми з пам'яттю? Зараз пояснимо. Дослідники з Франції з'ясували, що краще засвоювати інформацію допомагає сон між заняттями. Не дарма навіть кажуть, що книжку або лекції перед іспитом краще покласти під подушку!

Вчитися розслаблятися

Перед відповідальним заходом (іспитом або виступом) краще заспокоїтися і не нагнітати атмосферу. Допоможе пробіжка або прогулянка на свіжому повітрі, одні добре реагують на теплі слова, а іншим потрібні ігри, сон або ж гаряча ванна. Загалом у кожного є свої методи.