Новини

Українські клуби не входять до списку фаворитів Ліги Європи

Одразу два українських представника пробилися до весняної частини єврокубків, але ані «Шахтар», ані «Динамо» не вважаються реальними претендентами на перемогу в Лізі Європи, де буде виступати дует з УПЛ.

«Гірники» та «динамівці» обидва отримали право зіграти в 1/16 фіналу Ліги Європи завдяки тому, що посіли треті місця у своїх групах найбільш престижного континентального змагання Старого світу – Ліги чемпіонів. Днями українські клуби вже навіть дізналися своїх суперників по першій стадії плей-офф турніру: «Динамо» зіграє проти бельгійського «Брюгге», а «Шахтар» побореться за вихід до 1/8 фіналу з ізраїльським «Маккабі», і в обох випадках шанси представників Української Прем’єр-ліги на загальну перемогу дуже непогані.

Втім, якщо говорити про шанси на перемогу у всьому турнірі, а не лише в одній його стадії, то тут віри в українські команди значно менше, і головними показниками тут вважаються букмекерські коефіцієнти. Зокрема, не дуже втішні для клубів УПЛ котирування компанії Паріматч – одного з флагманів беттинг-ринку Східної Європи. Якщо скачати Паріматч на свій телефон, або інший девайс, та знайти у лінії букмекера розпис на переможця Ліги Європи сезону 2020/21, то виявиться, що і «Шахтар», і «Динамо» знаходяться у нижній частині списку претендентів на трофей, а парі ні їх загальну перемогу пропонують укласти з однаковим коефіцієнтом – 41.00. І це дуже низький показник вірогідності успіху.

Для порівняння, на головних фаворитів Ліги Європи – англійські «Тоттенхем» та «Манчестер Юнайтед», ставки приймають з коефіцієнтами 6.00 та 7.00 відповідно. Отже у цих команд приблизно у 6-7 разів вищи шанси здобути трофей, аніж у дуету команд з України.

Окремо додамо інформацію про дати найближчих матчів українських клубів в ЛЄ. Одне з найбільш надійних джерел новин про спорт взагалі та футбол зокрема – сайт Favoritnr1.com розповів, що перші матчі стадії 1/16 фіналу тундру відбудуться 18 лютого 2021 року, а матчі відповіді – 25 лютого. Відзначимо, що київське «Динамо» першу гру проведе вдома, а от «Шахтарю» доведеться спершу зіграти в Ізраїлі, а вже в матчі-відповіді стати господарями поєдинку.

Якщо українські команди проб’ються до наступного етапу турніру, то про своїх нових суперників вони дізнаються після жеребкування, що відбудеться 26 лютого.