Новини

Коли в Україна стартує система накопичувальної пенсії?

Без відповідної інфраструктури, тим більше – без прийняття закону Верховною Радою, накопичувальної пенсії в нашій країні не буде. Реформа запрацює не раніше 2023 року. Такий прогноз представила під час зустрічі з представниками ЗМІ міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Інформує Перший.

Міністр розписала по роках, як послідовно впроваджуватиметься в нашій країні накопичувальна пенсія. У 2021 році – депутати приймуть закон про перший етап пенсійної реформи, тобто закон про накопичувальні пенсії. А у 2022 році до прийнятого на той час закону підготують інфраструктуру і підзаконні акти.

За словами Марини Лазебний, накопичувальна пенсійна система стане фактом з 1 січня 2023 року – раніше не вийде. І саме з цього часу громадяни, які перебувають у працездатному віці, зможуть почати відкладати гроші на майбутню пенсію.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики переконані, що щомісячні відрахування до Пенсійного фонду першочергово почнуть робити підприємства зі шкідливими умовами праці.

Також раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики повідомили, що середня пенсія в Україні зросла на 400 гривень. Відомо, що тепер сума усередненої виплати дорівнює 3400 гривням.