Новини

Збудують найбільшу в світі вітряну електростанцію за $43 млрд

Південна Корея оприлюднила план будівництва найбільшої в світі вітряної електростанції до 2030 року вартістю $43,2 млрд у рамках зусиль по екологічно безпечному відновленню після пандемії COVID-19.

Як повідомляє mind, цей проєкт є важливим компонентом «Нового зеленого курсу» президента Мун Чже Іна, ініційованого минулого року з метою обмежити використання викопного палива в четвертій за величиною економіці Азії і зробити її вуглецево-нейтральною до 2050 року.

Мун був присутній на церемонії підписання контракту на будівництво заводу в південно-західному прибережному місті Сінан, максимальна потужність якого складе 8,2 ГВт.

«Завдяки цьому проєкту ми прискорюємо перехід до екологічно чистої енергії і активніше просуваємося до вуглецевої нейтральності», – сказав президент країни.

Проєкт створить до 5600 робочих місць і допоможе досягти мети щодо збільшення потужності вітроенергетики країни до 16,5 ГВт до 2030 року з 1,67 ГВт нині.

На сьогодні найбільшою у світі офшорною вітроелектростанцією є Hornsea 1 у Великобританії, потужність якої складає 1,12 ГВт.