Новини

Компанію Apple оштрафували на один мільярд

Компанія заборонила цілу категорію додатків, які дозволяють легально стежити за активністю смартфона – так званий батьківський контроль.

Повідомляє Бізнес юа.

Американську корпорацію Apple оштрафували в Росії за заборону додатків, які збирають конфіденційну інформацію користувачів її продукції.

Про це 27 квітня повідомили у Федеральній антимонопольній службі РФ.

"Apple займає домінуюче становище з часткою 100% на ринку розповсюдження мобільних додатків на операційній системі iOS, оскільки встановити такий додаток легальним способом можливо тільки з магазину App Store", – заявили у відомстві.

На цьому тлі корпорацію оштрафували на 906,3 млн руб (понад 12 млн доларів, або 336 млн гривень).

Штраф був виписаний за скаргою російської компанії "Лабораторія Касперського" після того, як в 2019 році з App Store видалили 13 програм "батьківського контролю", заборонивши розміщувати в маркетплейсі додаток Kaspersky Safe Kids.

В Apple це пояснили небажанням ставити під загрозу конфіденційність і безпеку даних користувачів, оскільки такі програми використовують технологію віддаленого управління пристроєм Mobile Device Management, яке дозволяє стороннім перехоплювати управління смартфоном.

Компанія збирається оскаржити штраф.