Новини

Волинське телебачення хотіло відкрити телецентр у старому кінотеатрі

Волинське телебачення планувало відкрити телецентр у приміщенні старого кінотеатру "Батьківщина". Проте наразі туди хочуть переселити центр зайнятості.

"Це приміщення фактично не функціонує з 90-х років. Тому ми хочемо зараз поставити його на баланс виконкому і в подальшому розмістити там Луцький центр зайнятості", - зазначила начальник відділу комунального майна Алла Грабко у сюжеті 12 каналу.



Вона додає, що в 2016 році, коли реорганізовувалося державне телебачення, Луцькрада відправляла лист з попередженням, що це майно збираються повернути на баланс міста. Проте у волинській дирекції Суспільного про це ні сном, ні духом.

"На жаль, зі мною це питання ніхто не узгоджував. В це приміщення вкладено деякі капіталовкладення, проведено відповідні роботи. Там є можливість відкриття телецентру, який би в подальшій роботі нам пригодився", - зазначає менеджерка Волинської дирекції суспільного мовлення Людмила Гетьманчук.

Натомість у центрі зайнятості на це приміщення великих надій не покладають. Очільник установи Роман Романюк каже, що ремонт колишнього кінотеатру обійдеться в понад десять мільйонів гривень, бо нині він - фактично руйнується.

"Приміщення нам хочуть дати в оренду. Озвучують термін - на 3 роки. Хто буде сьогодні на 3 роки вкладати такі великі кошти?" - риторично запитує Романюк.

Наразі, в міському бюджеті на реконструкцію приміщення за адресою П'ятницька гірка,2 грошей не передбачили. Сподіваються на європейські ґранти, адже це пам'ятка культури місцевого значення.