Новини

Це не свято краси, весни та чогось ванільного, - луцька активістка про 8 Березня

Начальник відділу менеджменту та креативних індустрій Луцької міськради, голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак розповіла, що для неї 8 Березня передусім – день боротьби за права жінок.

Про це вона заявила у коментарі «Волинь24».

«8 березня – це Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, де для мене особливо важливо саме права жінок. Я не асоціюю це свято з «совковими» традиціями, ніколи їх не розуміла й не підтримувала», - зауважила Юлія Євпак.

За її словами, важко сприймати цей день, як «свято жіночності, краси, весни та чогось там ще ванільно-романтичного», коли ще й досі у XXI сторіччі, проявляють відвертий сексизм, принижують жінок на роботі та вдома, вони ще й досі не у всіх країнах мають право на здобуття освіти, на вільне пересування, на вибір партнера й власної долі.

«Я б хотіла, щоб в навчальних закладах моїм майбутнім діткам розповідали саме про про рівність прав, а не про свято весни-краси», - наголосила Євпак.

«Щодо вихідного: не принципово, чи цей день буде вихідним чи ні, хоча цього року дуже радію, що 8 березня не є робочим, бо маємо з чоловіком хоч трохи спільного часу один для одного, якого через роботу та іншу зайнятість завжди так бракує», - додала вона.