--> Російські опозиціонери вигадали новий спосіб боротьби з режимом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
02 серпня, 2019, 11:06

Російські опозиціонери вигадали новий спосіб боротьби з режимом


Фігура Олексія Навального вже багато років на слуху у всієї прогресивної громадськості: фігурантами незалежних розслідувань його Фонду боротьби з корупцією ставали не тільки корумповані посадовці та співробітники силових структур, але навіть правляча еліта Кремля.

В Україні його знають через численні виступи проти російської агресії в нашій країні та анексії Криму. В боротьбі за правду та справедливість Навальний і його команда не раз ставили себе під удар, ризикуючи в найкращому випадку потрапити за ґрати, а в найгіршому - буквально опинитися під прицілом кремлівських спецслужб. Тепер же лідер російської опозиції та його команда вигадали новий спосіб боротьби з режимом та використали його пороки проти нього самого.

Проблема пробок на дорогах Москви завжди була головним болем для містян: багатокілометрові затори, які періодично виникають через те, що якому-небудь посадовцю знову треба проїхати з пункту А в пункт Б, регулярно викликають обурення та шквал критики на адресу російського уряду. Люди вже втомилися від знущань та відвертого панства так званих "слуг народу" і готові до відкритого протесту – саме цей момент Навальний і вирішив взяти на озброєння.

Нещодавно в інтернеті з'явилася інформація про те, що штаб Навального замовив у якоїсь фірми широкомасштабну рекламну кампанію на дорогах столиці. Згідно з текстом договору, який був опублікований в мережі, в обов'язки промоутерів між іншім входить "імітація ДТП на вузьких ділянках дорожніх трас, великих перехрестях, транспортних розв'язках" за допомогою власних транспортних засобів чи автомобілів Каршерінгу, а також поширення "через застосунки Яндекс.Навігатор, Waze, Google.Карты повідомлень про заплановані ФБК заходи" та "повідомлень з критикою керівництва країни та мерії Москви". Причому, за словами організаторів, в повідомленнях "вітається ненормативна лексика", що, очевидно, є посиланням на нещодавній закон про образу влади.

Таким чином опозиціонери хочуть підігріти протестні настрої в суспільстві та надати їм організовану форму. Крім того, поширення закликів прийти на мітинг тільки через третіх осіб дозволить опозиціонерам уникнути переслідування з боку правоохоронців.

Звичайно, можна сказати, що спосіб, який вигадали Навальний та його команда, порушує права громадян і провокує конфліктні ситуації на дорозі, однак, очевидно, зробити інакше в цій ситуації було просто неможливо. Тоталітарний путінський режим припиняє будь-які мирні ініціативи російської опозицій, раз по раз відмовляючи в дозволі на проведення протестних акцій та мітингів. У опозиції просто не залишається іншого вибору, крім як діяти жорстко та вдаватися до різноманітних хитрощів – навіть якщо це зачіпає інтереси громадян.

На війні не буває без жертв, а по-іншому з Кремлем боротися неможливо. Українці за свою свободу вже багато чим пожертвували, тепер хай росіяни спробують.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні