09 березня, 2020, 22:04

Про маски, віруси та буханку хліба

Про маски, віруси та буханку хліба
Стала свідком події, яка вкотре переконала, що маски від вірусів, противірусні препарати та інше нам, українцям, не допоможуть. Спочатку кожному з нас треба усвідомити те, що маємо ставитися до інших так, як хочемо, щоб вони ставилися до нас.

Отже, стою в черзі в одному з магазинів Рожища. Переді мною жіночка поклала буханець хліба на прилавок. Я ще так подумала: «Як так, хліб не в торбинці? Ще й поклала на прилавок, який за день «облапали» десятки людей. На ньому ж повно бактерій, а вдома, може, той хліб будуть їсти діти…»

Згодом перебила свій потік думок, зрештою, яке моє діло? Якщо людині так добре, то хай…

Та бачу по очах продавчині – в неї ті ж самі думки вирують. Каже до жінки: «Покладу хліб в торбину».

І наступна фраза мене вбила: «Та хай, шо переживаєш, я ж на бар беру. Зараз поріжу…» Вхопила той хліб та почимчикувала різати для відвідувачів кафе чи то бару. В мене ступор…

Ви, пані, звісно поріжете, але задумайтеся, чи хотіли б ви, щоб такий хліб, «попацаний» руками, давали вашим дітям? Одна річ, якщо ви купуєте хліб додому, інша – для людей, які вам довіряють та йдуть у ваш заклад, аби щось відсвяткувати, а не потрапити на лікарняне ліжко.

Знаю, зараз скажете, що невідомо як транспортувався хліб у магазин, як його складували. Просто хочу на прикладі, свідком якого стала, сказати: доки ми не будемо брати на себе відповідальність за вчинки та турбуватися не тільки про себе, коханого (кохану), доти нічого в нашій країні, житті та майбутньому не зміниться.

Ми живемо так, на яке життя заслуговуємо!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні