21 листопада, 2020, 13:26

Луцька маршрутка - п'ятий, жовтий кінь апокаліпсису

Щоранку, відкриваючи короноварісну статистику МОЗ, диву даєшся - щоразу більше захворювань! І це - лише зареєстрованих.
У то же час у лікарнях не вистачає буквально всього, починаючи з персоналу, закінчуючи кисневими балонами. Це, звісно, не провина Луцька, скорше тих, хто пустив коронавірусний фонд на дороги. Але щось же таки від місцевого керівництва залежить? Можна пометикувати.

Вже є розуміння (і це добре), що закрити всіх на карантин - економічно погана ідея. А для повноцінної роботи обласного центру повинен повноцінно функціонувати громадський транспорт - вени Луцька. Однак, інколи здається, що маршрутні таксі (маршрутки по-народному) - це тромби. Зрозуміло, спочатку водії брали пасажирів лише на сидячі місця. Заради справедливості варто відзначити, що й зараз багато водіїв свідомі потенційних ризиків і відповідально ставляться до карантинних вимог. Але не всі, ой, далеко не всі: сьогодні їхав на роботу стоячи.

Поїздка в маршрутці це лотерея, яка додає адреналіну та тримає в напрузі до кінця поїздки.

Я розумію, що керівники Луцька давно не користуються громадським транспортом, але якщо виникло бажання побачити обриси Вальгалли на "гобеленах", штори де плодяться клопи та множиться пил над головами бувалих у бувальцях водіїв, моя вам порада - just try it.

Картину апокаліпсису доповнюють бабусі, які з запраними жовто-коричневими хендмейдовськими марлевими пов'язками під носом відкашлюють мокротиння ще першого карантину.

Шановні владці, ви справді думаєте, що ви відгороджені від цього всього у своїх автівках та кабінетах?

Як же глибоко ви помиляєтеся...

Люди, які їдуть у "маршрутках" на роботу, це люди, які готують вам каву в кафе, їжу в ресторанах, прибирають ваші кабінети і інші представники "плебсу", які мають прямий контакт з вами, або з речами до яких ви торкаєтесь.

І ніякі маски та "розведені" для економії антисептики - не врятують. Якщо ви думаєте, що ви масово оплатите їм тест на ковід, для того щоб убезпечити своє коло спілкування, то цей тест треба робити щодня. Про санітарний стан маршруток, якими добирається до робочих місць народ - див.вище.

Критикуєш - пропонуй!

Перше - збільшити кількість маршрутних таксі в пікові години, "робота та з роботи" - елементарно!

Друге (утопічне) - садити всіх ЧЕРЕЗ РЯД! Відстань між сидіннями менше метра, соціальна дистанція, знаєте.

Третє - якого біса в маршрутках досі ці килими на стінах? Що за кибитки на колесах? Є ж якісь норми, ні? 21 століття, а я ніби в халабуді.

Четверте - ВИДАЙТЕ БАБУСЯМ МАСКИ, просто на зупинках, просто в руки. Дайте водіям - нехай вручають тим, у кого немає, бо це - ЖАХ (я справді бачив у когось маску з марлі в ОДИН ШАР)!

П'яте - вельмишановні, якщо вам скажуть, що всі "норми" в "нормі", маршрутка номер 11 або 9 до району ЛПЗ. Щасливої мандрівки долиною тіней.

Будь-яка з цих маршруток - п'ятий, як правило жовтий, кінь апокаліпсису, а водій - його вершник.

Перепрошую, якщо когось образив. «Щоб не плакать, я сміялась» (С). Всім 36.6. Носіть маски, бережіть ближніх від себе, а себе - від ближніх. Будьте мудрими, миру вам.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...сьогодні їхав на роботу стоячи."...Після цих слів,стає зрозуміло,що автор такий самий порушник карантину,як і ті пр кого він пише...
Відповісти
Карантин запроваджується владою та має підтримуватись громадянами. Бо карантин для збереження їхнього життя. Якщо громадяни, в тому числі водії, роблять вигляд, що його дотримуються, для того, щоб його нехтувати, то маски й додаткові автобуси справі збереження здоров,я не зарадять.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні