16 вересня, 2016, 16:00

Кіндер поглиблює конфлікт в обласній «Батьківщині»

Депутатом Волинської обласної ради я став, набравши більше тридцяти відсотків голосів виборців. Мої колеги по депутатському корпусу такі, як Ігор Лех, Андрій Турак, котрих виключили із лав партії, теж отримали підтримку більш як 30% виборців. Наголошу: це набагато вищий результат від рейтингу, який на той час мала партія «Батьківщина». Вважаю, що людях з високими рейтингами тримається будь-яка партія.

Проте дії нинішнього голови волинської «Батьківщини» Олега Кіндера вказують на те, що він прагне зробити із партійної організації монополію, приватну структуру. У жодному разі йому це не вдасться. Своїми діями Кіндер власними руками копає «політичну» яму, до якої, переконаний, потрапить найближчим часом.

Вважаю, що на Волині рейтинг ВО «Батьківщина» з таким керівництвом взагалі під загрозою. На жаль, вище партійне керівництво не дає об’єктивної оцінки діям Кіндера.

Із волинських ЗМІ стало відомо, що Олег Кіндер намагається завести до обасної ради замість когось із нинішніх членів фракції ВО «Батьківщина» колишнього голову Волиньради Вітра, застосувавши таке нововведення у законодавстві, як імперативний мандат. Так от, хотів би наголосити, що відкликати депутата від виконання обов’язків виборці можуть, але на це повинні бути вагомі підстави. Якщо Кіндер сподівається «потиснути» когось із депутатів, зібравши 400 підписів виборців округу, як того вимагає законодавсто, то йому навряд чи вдасться провернути таку схему.

По-перше, це складна процедура. По-друге, цікаво, яку причини називатимуть виборцям, пропонуючи поставити свій підпис за відкликання депутата. Якщо, приміром, відкликатимуть Леха, який набрав 32% голосів, чи Турака, якого підтримали 36% виборців, то впевнений, що йому це не вдасться.

До Валентина Вітра є чимало запитань і прикро, що обласне партійне керівницвто робить ставку саме на таких людей. Будучи ще головою Волинської обласної ради, він став фігурантом корупційних схем, йому вдалося суттєво покращити свій матеріальний стан і це в умовах війни.

Разом із більшістю депутатів Волиньради, членів фракції ВО «Батьківщина» ми вийшли у інформаційний простір, оскільки вважаємо, що Олег Кіндер та його спільники почали дискредитувати нас в очах волинян, причому безпідставно. Ми не злякаємося і в жодному разі не будемо підтримувати його ганебну політику. Ми довго чекали, сподіваючись, що Кіндеру вистачить розуму припинити внутріпартійне протистояння, однак, вийшло навпаки.

Тому ми вкотре звертаємося до Юлії Тимошенко, аби вона дала оцінку діям волинського голови «батьківщинівців» та зробила кадрові висновки.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Криза партійна
Відповісти
ДеЖав"ю!
Хвороба БЮТу в кадровому питанні на затухає, а тільки поглиблюється і прогресує. Юля ніяких висновків не робить ні в Києві, ні в регіонах. Ви тільки згадайте, хто був біля харизматичної Юлі: Бродський, Портной, Королевська, Турчинов, Яценюк, Кирильчук т.ін. Всі вони зрадили і опозорили свою отаманшу. А вона висновків ніяких не робить і далі плодить кіндерів, щоб потім знову мати сюрпризів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні