Як луцькі атлети готуються до чемпіонату України. ФОТО

1
-3
Як луцькі атлети готуються до чемпіонату України. ФОТО
Журналісти завітали на тренування луцьких легкоатлетів.

Легкоатлет Іван Банзерук перервав своє тренування, щоб поспілкуватися із журналістами, - пише Конкурент.

Перед тим, які підійти до представників ЗМІ, спортсмен одягає куртку, чим привертає увагу прес-аташе Федерації легкої атлетики у Волинській області Юрія Конкевича:

"Зверніть увагу, в цьому проявляється досвід".

Іван – майстер спорту міжнародного класу зі спортивної ходьби, переможець Кубка Європи та учасник Олімпійських ігор. З 25 січня по 1 лютого він разом з іншими провідними "ходунами" Волині перебував на зборах у Киргизії та Анталії. Незабаром, 10-11 березня, вони захищатимуть своє звання найкращих на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, який відбудеться у Луцьку.

"Ми були в Анталії, там температура повітря +20 градусів, приїхали сюди, а нас зустрів лютий мороз. Організм в шоці. Доводиться ходити швидше...Щоб зігрітися", – розповідає атлет про свою підготовку.

Іван каже, що національна першість – це початок сезону, який дуже важливий для нього та всієї команди. Більш реалістично та прагматично про це говорить Юрій Конкевич:

"Без сумніву, наші виграють. Банзерук вже має свою ліцензію для участі в чемпіонатах світу та Європи, тому цей старт стане для нього своєрідним тренуванням. Зараз він не має потреби щось доводити".

Підтверджує висновки Юрія й тренер Івана Володимир Яловик, який каже, що його підопічний буде змагатися на новій для себе дистанції – 20 кілометрів.

"Побачимо, що з цього вийде, але на призове місце ми сподіваємося", – зазначає фахівець.

Змагання стартують у суботу, 10 березня, о 12-й годині на проспекті Волі, біля головного корпусу Східноєвропейського університету імені Лесі Українки. У неділю чемпіонат продовжиться, починаючи з 10-ї ранку. Успішні виступи дозволять волинським спортсменам кваліфікуватися на чемпіонат світу у Китаї (наразі ліцензію для участі має лише Іван Банзерук) та підтвердити своє минулорічне звання найсильніших ходунів України.

"Ми дуже раді, що першість проходить у Луцьку. Це змагання високого рівня, і, звісно ж, рідні стіни та люди допоможуть нам показати хороші результати. Приходьте, дивіться та вболівайте за нас", – резюмувала візит журналістів на відкрите тренування триразова учасниця Олімпійських ігор Надія Боровська. Резюмувала та повернулася "намотувати" кілометри навколо засніженого футбольного поля стадіону "Авангард".

"Вони, як метал. Після спеки – в холод. Так куються перемоги", – сказав я сам собі, покидаючи спортивну арену та подумки пишучи цей репортаж.

Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це єдиний спосіб заробити гроші в цій країні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні