Рубан готував теракт у Києві, домовившись з терористами - Грицак

3
3
Рубан готував теракт у Києві, домовившись з терористами - Грицак
Керівник центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан у змові з керівництвом ОРДО готував теракт у центрі Києва, в якому мали постраждати тисячі людей.

Про це заявив Глава СБУ Василь Грицак на брифінгу 9 березня, повідомляє Українська правда.

"Завдяки вжитим СБУ заходам вдалося попередити масштабні теракти в Україні, які могли призвести до великих людських жертв. Жертвами цих терактів могли стати тисячі мирних громадян, а також окремі політики, посадовці та народні депутати", - сказав Грицак.

"В ході здійснення досудового розслідування, зокрема проведення негласних розшуково-слідчих дій, здобуто вагомі докази і достатні докази, які свідчать про те, що Рубан, діючи за попередньою змовою з очільниками терористичних організацій так званої "ДНР" Захарченком О.В. та Тимофєєвим О.Ю., а також іншими особами спланували та вчинили конкретні дії, направлені на підготовку та вчинення серії терактів в центральній частині міста Києва із застосуванням вищевказаної зброї та вибухових пристроїв", - сказав Грицак.

За його словами, з мінометів мали розстріляти центральну частину міста Києва.

"Мало бути якомога більше трупів, крові. Йшлося про тисячі загиблих. І як говорили їхні куратори з "ДНР" і з Москви: "Має бути багато трупів, багато крові і має бути хаос". Внаслідок чого люди мають вийти на вулицю, а війська мають повернутися з зони АТО і прийти на Київ. Щоб показати, що в Україні є громадянська війна", - розповів глава СБУ.

Він також переконаний, що підготовка теракту відбувалася за вказівкою Росії.

Голова СБУ повідомив, що 8 березня за результатами довготривалої спецоперації в районі КПВВ "Майорськ", що поблизу Горлівки Донецької області Служба безпеки України затримала Володимира Рубана, який "організував незаконне перевезення з тимчасово непідконтрольної Україні території Донецької області на автомобілі "Мерседес Бенс Спринтер" великої парії вогнепальної зброї, боєприпасів та інших засобів ураження".



За даними Грицака, 6 березня цього року Рубан через КПВВ "Майорськ" виїхав на непідконтрольну територію.



На цьому відео зафіксовано, як Рубан на КПП "Майорськ" пересідає з автомобіля за кермо мікроавтобуса "Мерседес Бенс Спринтер". Потім на блокпості "ДНР" перед в'їздом в Горлівку його чекає машина супроводу і проводить далі в Горлівку. Рубан передає машину представникам сепаратистських збройних формувань. Пізніше на відео видно, як до мікроавтобуса завантажують засоби ураження.

Грицак також повідомив, що в листопаді 2017 році Рубан організував перше незаконне перевезення засобів ураження території ОРДО до підконтрольної Україні території.



Грицак заявив, що робота з документування злочинної діяльності групи тривала не один місяць. Він запевнив, що зараз всі засоби ураження перебувають під контролем СБУ та не несуть загрози для громадян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усе замнуть як завжди і забудуть.
Відповісти
А де правда, ніхто не знає. Може Рубан просто неугодний. Це ж українська мафія. Гроші грають основну роль.
Відповісти
А Медведчука - кума путіна і друга, як він сам хвалиться і гонорується в Києві тримати , щоб чорні справи робив , ЧИ Медведчука за сепаратизм в ТЮРМУ запхати ?! НЕ ВЛАДА І СБУ і ЗРАДНИКИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ !!! ЗА ЩО ВАМ ПЛАТЯТЬ ГРОШІ І ДАЛИ ДЛЯ ЧОГО ВЛАДУ ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні