У луцькому морзі прокоментували скандальні похоронні нововведення

21
-8
У луцькому морзі прокоментували скандальні похоронні нововведення
Якщо розтини тіл померлих проводитимуть лише після рішення суду, луцькі морги не прийматимуть покійників.

Про це у коментарі «Волинь24» розповів заступник начальника з експертної роботи Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи Андрій Савченко.

Нагадаємо, з 15 березня 2018 року набувають чинності правки до Кримінального кодексу України, згідно з якими українці не зможуть вільно поховати родичів. Слідчому заборонять призначати експертизу, натомість зобов'яжуть звертатися за дозволом до суду. Рішення чекатимуть не менше 72 годин. Відтак виникнуть серйозні проблеми з швидкістю поховання.

Андрій Савченко розповідає, що у морзі не знають, як діяти після 15 березня, бо ніяких роз'яснень та пояснювальних листів судово-медичні експерти не отримали.

«Головний експерт України звертався з цим питанням і до Міністерства охорони здоров’я, і до комітету Верховної ради, і до Кабінету міністрів, і до Міністерства юстиції – всі дали проміжні, неконкретні відповіді, мовляв це питання з’ясовуватимуть», - коментує експерт.

Він додає, що є нормативні документи, які передбачають порядок реєстрації смерті. У них зокрема йдеться про те, що після доставки трупа у морг, розтин мусять провести не пізніше доби.

«Якщо ми чекатимемо постанови по п’ять днів – то будемо порушувати нормативні документи. Якщо ж розтин тіла дійсно мусить бути тільки за постановою слідчого судді – ми просто не будемо приймати трупи до моргів», - додає медик.

Андрій Савченко зазначає, що у моргах України в цілому немає умов для тривалого зберігання тіл.

«Холодильні «камери», які є в декількох установах області, не можуть забезпечити п’ятиденне зберігання тіла. Крім того електрики вони з’їдять стільки, що жоден бюджет області не зможе виділити стільки грошей на їх утримання.

Ми спішимо до Європи, приймаємо закони, які суперечать іншим нормативним актам і просто не можуть бути реалізовані в межах України», - каже медик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Депутати схаменіться та прийміть адекватний закон, після 15 березня через 2 діб почнеться колапс, трупи почнуть розкладатися, якщо вони не будуть зберігатися в морзі в морозильній камері, мешканці в кого будуть померлі фізично не зможуть їх тримати в себе, трупний яд ядоватий. хвороби померлих будуть швидко поширюватися і тоді може наступити таке єпідемія. що тиф буде казатися квіточками.Андрій Миколайович Ви хоч про це не мовчіть, що Луцький морг на Стефаника при таких розкладах не зможе повноціннно виконувати свою роботу, тому що буде переповнений і трупів не буде де зберігати
Відповісти
х.й вам, жеріть, гіднюки. це гідність, її буде ще багато.
Відповісти
Понавибирали придурків до влади от і маємо. Пропоную всі трупи звозити до Верховної Ради може тоді отямляться і повідміняють дурні закони, але глянувши на головного шарікова і що він підписує - "ноу комент"
Відповісти
Тобто,тепер суд буде вирішувати кому робити розтин,а кому ні???Тобто,якщо родичі хворого-померлого запідозрять,що можливо "допомогли піти на той світ", і будьть требувати експертизу,а суд у цьому відмовить,то усе...кінці у воду.Хтось у цьому нововведені точно зацікавлений.
Відповісти
Країна неляканих ідіотів! За що не візьмуться - скрізь "покращення"... Да скільки вже ті знущання терпіти можна?!
Відповісти
Клавіатура твій автомат, фейсбучно коментарний воїне). Дій, а не патякай, борцун
Відповісти
У Верховну Раду на зберігання!
Там багато місць...
Не влада, а дурдом...!
Відповісти
Усіх везіть в обласну раду і складайте на порозі
Відповісти
В кого так зайшло?
Відповісти
в Лозового, пі..раса радикального.
Відповісти
Коли останній раз проходили психіатра?
Відповісти
Приймають закони, поправки, не читаючи. Ніхто на простих людей не зважає. Де ж наш "класний" прем`єр Гройсман? Де міністри? Всім байдуже. Жааах
Відповісти
Дебіли обкурені і п'яні сидять у верховній раді і що збреде в пусту макітри те й приймають. Там же мозгів немає.
Відповісти
Де ті активісти 2014 року, повсідалися в крісла? Бити,ламати та бруківку кидати розуму хватило, а брєдові поправки приймати це нормально!
Відповісти
Ще декілька таких ідіотських законів і у людей реально лопне терпець. Вони дограються зі своїми законами. Дебіли, бл*ть.
Відповісти
Тих верховних народних депутатів пора вже мочити. Їх нащадків теж. Ідіот чи дебіл не може дати нормальне потомство. Був колись козак Гаврилюк. Пішов у верховну раду і немає козака Гаврилюка. Верховна рада вся інфікована. Таке не лікується.
Відповісти
Це ж наші депутати медичну реформу перед тим приймали. І напевно там прописали кожному депутату по "косяку" на ранок, на обід, на вечір. От вони і чесно виконують свої обов'язки - курять на всю верховну раду.
Це дурно звучить, але інше не йде в голову.
Відповісти
Шок.Це що за дибілІзм?
Відповісти
боже. знову створюють проблеми для людей

Відповісти
Вже всюди навели порядок проблем ні в чому нема.Тепер за покійників взялися.Скільки вже можна посміховисько робити? Їм що в депутатській їдальні настойку мухоморну дають.? Хоча це робити давно пора.
Відповісти
16 березня приймуть закон який заборонить людям помирати... Далі багато матюків..........
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні