Українські журналісти побували у рідному містечку Ангели Меркель. ВІДЕО

0
-11
Українські журналісти побували у рідному містечку Ангели Меркель. ВІДЕО
Українські журналісти побували у рідному містечку канцлера Німеччини Ангели Меркель та поспілкувалися з її вчителем.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Східнонімецьке місто Темплін - тут всього 16 тисяч мешканців. Саме сюди родина священника Горста Кастнера переїхала у 1957 році. Тоді старшій доньці Ангелі було лише три роки.

Вольф Донат – колишній вчитель математики і класний керівник Ангели Кастнер, котру усі знають як Меркель. Пам'ятає свою ученицю тихою відмінницею.

"Низькі оцінки у неї були хіба що по музиці і фізкультурі, це й зараз видно. Мала хист до мов, прекрасно опанувала російську, здобувала перші місця на Олімпіадах, їздила в Радянський Союз. Із Путіним вона може говорити без перекладача", - розповідає вчитель.

У юні роки Ангела була секретарем з агітації і пропаганди райкому Союзу вільної молоді НДР – прототипу радянського комсомолу.  Після об'єднання Німеччини вступила в Християнсько-демократичний Союз, де зробила політичну кар'єру – дійшла до найвищої посади в країні.

"Досі у нас при владі були справжні альфа-самці. Ангела інша, вона спокійна, оперує аргументами. Їй навпаки треба більше впевненості в собі!", - каже Вольф Донат.

У провінційний Темплін Меркель навідується часто, адже тут живе її матір.

"Її мама живе у звичайному будинку, нічого особливого, ви вийдете на вулицю і зовні не зрозумієте, в якому саме. Там немає поліції, і тільки інколи зупиняється урядова машина, але вулицю не перекривають", - зізнається вчитель.

У місцевому кафе добре знають коли приїжджає Ангела, бо тут охоронці часто купують каву.

"Проїжджають автівки та кілька охоронців заходять замовити кави, тоді ми знаємо, це Ангела приїхала до мами. І все - нікому немає до того діла", - діляться у кав'ярні.

Та інколи канцлерка встигає не лише побачити маму, а й зустрітися з однокласниками.

"Вона зайшла і каже, я до вас на півтори годинки. Ми говорили, як це, непросто, бути напоготові 24 години на добу, зранку летиш у Москву, в обід у Францію, ввечері в Італію. На це треба мати сили. Така витривалість у неї від батьків. Її мама досі викладає в групі англійську мову, тут у місцевій школі, у неї давно своя група людей літнього віку", - розповідає Вольф Донат.

На будинку, де жила родина Кастнерів та в школі, де теперішня канцлер вчилася, жодної інформації чи пам'ятної дошки.

"У нас були ідеї відзначити її, але вона попросила нічого не робити, поки займає посаду", - зізнається бургомістр Темпліна Детлеф Табберт.

У 20 хвилинах від рідного Темпліна Меркель має дачу, де любить проводити вільний час. 

На виборах мешканці Темпліна підтримують ліві партії. Та все одно пишаються своєю впливовою і скромною землячкою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні