Скромний обід у «Кораблику». ЙДЕМО ПОЇМО

2
1
Скромний обід у «Кораблику». ЙДЕМО ПОЇМО
Логічно, що пивний клуб повинен асоціюватися із кухлем пива та різноманітними солоними, гострими закусками. Та луцький пивний клуб «Оболонь» (у народі – «Кораблик») приваблює мене як противника хмільного, не цим. Хоч офіс знаходиться у місці, де «розвертаються ворони», заради смачного обіду не лінуюся поїхати у центр міста.

В обідню пору вільних столиків в Кораблику мало, на деяких -табличка «зафрахтовано». Варто сказати, що деякі столи замовили аж на 19-20 години, однак займати їх таки дозволяють.

Практично при вході зустрічає адміністратор або офіціантка, які охоче шукають місце, аби втримати гостя.

Хто не знає, то посеред закладу розташований дерев’яний корабель з відвертою Сиреною (у давньогрецькій міфології - морська істота) на носі. Схоже, саме цей корабель і дав народну назву пивному клубу, бо мало хто йде в «Оболонь», всі сидять у «Кораблику». Морську тематику підтримують і господарі луцького закладу – офіціанти тут у матросках.

МЕНЮ
Гості закладу не перечитують усе меню, бо практично кожен із них – постійний гість і знає асортимент напам’ять. Скажу більше, сюди йдуть заради конкретної страви, як я приміром.

Цікаво, що в Кораблику є страви до посту: капусняк із грибами, рибна юшка, десяток салатів, декілька рибних страв, гарнірів. Також пропонують десерт із цікавою назвою «Допомога Африці» (фрукти з медом або з соусом «Нестле»).

Впевнено обираю улюблений салат «Клеопатра Львовна» (куряче філе, помідори, огірки, сир, грінки, майонез, цибуля зелена). Щоправда, цибулі не їм, тому прошу без неї. До салату - відварений рис.

СЕРВІС І АТМОСФЕРА
Салат принесли швидко, хвилин за п’ять. «Клеопатру» не солять і не розмішують. Майонезу в міру, бо бува кухар «перестарається» з цим, а тобі їсти.

Рис принесли хвилин за 10 після салату. Варто відзначити, що кухар викладає його «міні-баштою»: на вигляд мало, а коли приплюснеш – розумієш, що порція велика.

ЦІНА І СМАК
Скромний, однак ситний обід в «Кораблику» обійшовся у 39 гривень 35 копійок.

Так, рис, заправлений маслом, вартує 10 гривень 45 копійок, а «Клеопатра Львовна» - 28 гривень 90 копійок. Здається, було б логічно заокруглити ціни, бо з копійками якось не «комільфо». Чи то таким чином адміністратори заохочують гостей лишати чайові, хоча хочеш-не-хочеш – залишиш.

Анастасія КАЧИНА


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Кораблик",дякую,що ти є!Попутного тобі вітру!
Відповісти
о, і я люблю Кораблик :)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні