94% наших прогнозів справджуються, - волинські синоптики

0
0
94% наших прогнозів справджуються, - волинські синоптики
Очільник Волинського обласного центру з гідрометеорології Ростислав Бондарчук стверджує, що 92-94 % їхніх прогнозів справджуються.

Чоловік каже, що дати максимально точний прогноз по невеликих населених пунктах фактично неможливо, - пише "Волинська правда".

«Смішно читати прогнози по Горохову, Володимирі, Мар’янівці. На метеокарті наша область закривається двома копійками, то як можна спрогнозувати погоду по невеликих населених пунктах? Це все від лукавого. Розписати можна що хочеш, але потім подивіться, чи воно все збудеться».

Ростислав Бондарчук розповідає, що українським метеорологам варто рівнятися на колег з США. Там метеослужба входить в п’ятірку сфер за обсягами державного фінансування, адже від неї залежать людські життя. «Нам до них дуже далеко, бо там виділяються колосальні кошти», – зізнається він.

Незважаючи на це, роботою своїх підопічних Бондарчук задоволений: «92-94 % наших прогнозів збігається. Інколи навіть до 100 % доходить. Хтось каже, що це все 50 на 50. Якби це було так, то ми б тут не працювали», - зазначив чоловік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні