На Львівщині чоловік під дверима своєї квартири знайшов немовля

1
3
На Львівщині чоловік під дверима своєї квартири знайшов немовля
На Львівщині правоохоронці розшукують жінку, яка покинула свою новонароджену дитину. Немовля підкинули на поріг однієї із квартир багатоповерхівки.

Дівчинку вчасно побачив господар і врятував їй життя. Нині знайда – в лікарні, а подружжя, яке живе у квартирі, має намір всіляко опікуватися дитиною. Подробиці цієї історії - у сюжеті 5 каналу.

Дитячий плач розбудив Івана Ващинського о п'ятій годині. Перед дверима його квартири лежало немовля, накрите лише рушником.

"На першому поверсі воно б, певно, застигло одразу. Там і пси бігають, і коти, а тут усе-таки п'ятий поверх, тепліше… Дитинка лежала на килимку – голівкою до стіни. Я не міг відчинити двері, тому трошки відхилив, аби не ушкодити її", – розповідає чоловік.

Іван одразу закутав дитя теплою ковдрою та викликав "швидку". Зараз знайда – в теплі та безпеці. Приймає сонячні ванни і вже показує свій характер. Немовлям опікуються медики. Вже дали й ім’я.

"Всі одноголосно сказали, що буде Богданка, бо Богом дана. Богу дякувати, що знайшли живою і здоровою. Стан дитини – дуже добрий. Така дитина, можна сказати, повністю соматично здорова", – коментує завідувач педіатричного відділення Новороздільської міської лікарні Світлана Гнатів.

У лікарні зізнаються: такої кількості відвідувачів, як у Богданки, ще не бачили.

"Коли з'явилася інформація у Facebook, люди йшли, як на парад. Усі намагалися допомогти", – розповідає медсестра тамтешньої лікарні.

Із соцмереж про знайду дізналася і Галина Шолубко, яка відвідує малу та приносить найнеобхідніше: одяг, пелюшки, серветки, олію. Та найчастіше дівчинку відвідує її рятівник разом із дружиною.

"Ми хочемо піклуватися про дитинку, бо вона нікого не має. Не виявлені ні мама, ні батько, ні родичі. З християнської точки зору і людяності, ми не можемо залишити дитину ", – каже дружина Івана Ващинського Леся.

Богданку підкинули вже за кілька годин після пологів. Імовірно, матір народжувала самостійно. Її нині вже розшукують правоохоронці.

"Було задіяно службового собаку для пошуку по слідовій доріжці, однак собака не знайшов сліду. Було повідомлено всі підприємства, установи, для допомоги в розшуку і встановленні родичів цієї особи", – каже старший слідчий Новороздільського відділу поліції Євген Чванкін.

Богданка пробуде в лікарні ще кілька тижнів. Удочерити дівчинку зголосилися вже десятки людей. Утім медики сподіваються, що за нею повернеться справжня мама.

Теги: діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи треба чекати ту маму...та чи й матір"ю її можна назвати...


Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні