Подружжя з Харкова робить бізнес на спеціях у Луцьку

2
4
Подружжя з Харкова робить бізнес на спеціях у Луцьку
Подружжя Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко, які приїхали до Луцька з Харкова чотири роки тому, намагаються тут розвинути власний бізнес, а саме торгівлю спеціями.

Їхній бар приправ "Часничок і Цибулинка" знаходиться біля "Глобуса" у Луцьку, - інформує Район.Бізнес.

Олександр приїхав до України з Мінська ще на початку Революції гідності, де був стрімером. Згодом потрапив і в АТО. Зброї до рук іноземцеві не давали, тому він узяв камеру і робив прямі включення з війни. На фронті, де Віка була волонтеркою, вони й познайомилися.

Коли у Харкові стало небезпечно, подружжя вирішило переїхати. Друзі з батальйону "Волинь" покликали до Луцька. Вони взяли з собою маму і доньку Вікторії.

«У мене дві вищі освіти: медична і педагогічна. Але за жодною з них я не змогла тут влаштуватися. Ми живемо у Луцьку вже четвертий рік. Намагаємось. Мама влаштувалася за спеціальністю, а я ні», – розповідає жінка.

Олександр - іноземець, а тому влаштуватися на роботу офіційно не може.

Після тривалих пошуків Вікторія взялася працювати барістою в невеликому кіоску у «Колібрісі».

«Я приходив до неї, і дивився, як жінка із двома вищими освітами готує каву. Мені було боляче дивитися, але сам я на роботу піти не міг, бо іноземець. Я подумав: а чому б нам не зробити щось своє? Не каву, а щось зовсім інше…» - згадує Олександр.

На спеції вибір упав майже одразу. Українець за походженням Олександр народився і виріс у Баку, де спеції були неодмінним атрибутом будь-якої страви.

Для того, аби відкрити власну справу, чоловікові довелося продати всю свою знімальну техніку і разом із дружиною орендували невеликий кіоск у приміщенні "Фуршету".

Спершу, каже, в узбеків дізналися особливості справи. Згодом знайшли постачальників спецій і приправ з Івано-Франківська і закупили першу партію сировини. Так у звичайних лотках на нечисленних полицях і почався «Бар спецій».

Пізніше пара зрозуміла, що купувати готові приправи у когось нема сенсу, адже вони й самі можуть «міскувати» і робити авторські доповнення до страв.

Подружжя купувало інгредієнти і робило найсміливіші їх поєднання. Так у Олександра народилася приправа «Шахіня», а у Вікторії – перлина її майстерності – «шоколадний перець» – додаток до кави.

Їхніми роботами зацікавилися великі компанії, і зараз мережа ліків «Дефлю» уже вдруге замовила у Вікторії її додаток до кави. Партію у понад 40 кілограмів спеції чоловік із дружиною мають виконати найближчими днями.

Заклад помітно розширюється. Із 20 лютого сім’я орендує власний кіоск під торговим центром. Самотужки вони зробили тут ремонт. Олександр розробив логотип із часником та цибулинкою, власноруч зверстав зовнішню рекламу закладу.

Розширились і продукти, які подружжя пропонує клієнтам. В асортименті і моноспеції – різні види перцю, кориця, куркума та багато іншого, і власні мікси – приправи до м’яса, курки, риби, салатів і навіть до кави.

Продають тут також різні незвичайні соуси, мед від ветеранів АТО, а також шоколад зі спеціями. Подружжя каже, що вони особисто знають постачальників усіх товарів, які у них представлені. Все це – малі, переважно сімейні підприємства, які гарантують якість.

Незабаром у цій кімнаті мають з’являтися сухофрукти, а також сири зі спеціями і м’ясо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці.Так тримати!
Відповісти
Знаю цю сім'ю особисто,відкриті,щирі і наповнені ідеєю люди,давайте ж їх підтримаємо!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні