Назвали сільради, які погодилися увійти до Старовижівської об'єднаної громади

0
-1
Назвали сільради, які погодилися увійти до Старовижівської об'єднаної громади
Розпочалася процедура добровільного об’єднання територіальних громад у Старовижівську селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром в смт Стара Вижівка.

Підготовчий процес тривав 3 місяці, - повідомляє сайт Старовижівської селищної ради.

Із сільських рад, яким було запропоновано об’єднатися в Старовижівську селищну об’єднану територіальну громаду, згоду надали Галиновільська, Поліська, Мизівська, Нововижівська, Седлищенська сільські ради.

Прийняли рішення про відмову в наданні згоди на добровільне об’єднання Журавлинська, Секунська та Старогутівська сільські ради.

Загалом до ОТГ увійдуть 15 населених пунктів із 47, які є в районі.

Одразу ж після отримання відповіді від останньої сільської ради, 27 березня 2018 року, голова Старовижівської селищної ради Володимир Семенюко видав розпорядження про створення робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад, у складі селищного голови та голів тих сільських рад, які дали згоду на об’єднання.

Наступного дня після видання розпорядження відбулося засідання бочої групи, яка розглянула та схвалила проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Далі Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» усім учасникам формату об’єднання надає 60 днів для проведення обов’язкового громадського обговорення підготовлених спільною робочою групою проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад та 30 днів на схвалення проектів рішень на засіданнях сесій селищної та сільських рад, які приймають участь в процесі об’єднання.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні