Традиційна паска від заслуженої артистки України Алли Опейди. РЕЦЕПТ

0
5
Традиційна паска від заслуженої артистки України Алли Опейди. РЕЦЕПТ
Випікання великодньої паски - процес таємничий і навіть сакральний. Адже чимало волинських господинь перед початком замішування тіста моляться, а, відправляючи пасочки у піч, хрестять їх.

А як пече великодній хліб луцька співачка і заслужена артистка України Алла Опейда? Про усі рецепти, секрети і традицій вона розповіла журналістам "Волинь24".

Алла каже, що паски пече кожен рік і двох видів. Одну - з тіста, а другу - сирну.

МОЛИТВА ОБОВ'ЯЗКОВА

"У рецепті нічого особливого немає, переважно все додаю, як вимагає здобне тісто, а замішую, відчуваючи під руками. Перед тим, як приступити місити тісто, обов'язково треба прочитати молитву та попросити благословіння!" - розповіла артистка.

РЕЦЕПТ

"Роблю опару розводячи дріжджі(100г), 2 столові ложки борошна, дрібка солі, 1 столову ложку цукру розвожу теплим молоком і ставлю в тепле місце, щоб підійшло. Тісто: просіваю муку (1кг), додаю 15 яєць, з них половина - з жовтками, збиваю з цукром (300 г). Окремо розтоплюю масло - 500г. Натираю цедру лимона та апельсина, ванілін. Починаю всі інгредієнти змішувати і розвожу теплим кип'яченим молоком і додаю опару", - додала Опейда.

Далі господиня замішує тісто та в процесі додає борошна стільки, скільки вбере тісто, щоб воно було еластичним і відставало від рук.



"Ставлю тісто в тепле місце, щоб підійшло. Потім додаю промитий і висушений ізюм (притрушую його мукою), цукати і ще раз перемішую тісто та ставлю, щоб підійшло. Коли тісто гарно підніметься - змазую форми маслом та починаю виробляти пасочки (третю частину форми). З нову ставлю, щоб підійшло у формі, змащую яйцем і ставлю у розігріту духовку для випікання", - ділиться секретами співачка.

Господиня прикрашає готові пасочки збитими білками з цукром та посипає кольоровою посипкою.



СВАРИТИСЯ Й КРИЧАТИ НЕ МОЖНА

"А взагалі, це важливий процес. Коли міститься тісто - не можна голосно говорити, кричати та сваритись, гримати дверима. Треба мати гарний настрій та щоб на душі було світло і радісно!" - каже Алла Опейда.



Фото ілюстративні

Такими були пасочки артистки минулого року
Такими були пасочки артистки минулого року
Такими були пасочки артистки минулого року
Такими були пасочки артистки минулого року

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні