Австралія шокована загибеллю тисяч овець

0
-4
Австралія шокована загибеллю тисяч овець
Уряд Австралії проведе розслідування через загибель тисяч овець на кораблі під час експорту за кордон.

За даними уряду, приблизно 2400 тварин отримали тепловий шок під час подорожі з міста Перт до трьох країн Близького Сходу в серпні минулого року, - пише BBC. Україна.

Міністр сільського господарства Девід Літтлпроуд заявив, що він "був шокований і глибоко стурбований" матеріалами, які йому надали захисники тварин.

"Це джерело доходів австралійських фермерів. Торгівля має відбуватися належним чином", - розповів він в ефірі однієї з телерадіокомпаній.

За даними уряду, рівень смертності на борту корабля склав 3,76% з 63 800 овець. Це удвічі більше, ніж передбачено для обов’язкового офіційного розслідування.

Корабель прямував до Катару, Кувейту та Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомив урядовець, але відмовився розповідати деталі скарги, яку отримав від зоозахисників.

"Живий експорт" і раніше викликав гарячі дискусії в Австралії.

Громадські організації з захисту прав тварин неодноразово закликали припинити експорт живих товарів через незадовільні умови перевезення.

У 2011 році Австралія на півроку призупинила таку торгівлю з Індонезією після виходу документального фільму про жорстоке поводження з тваринами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні