На луцькій Набережній – ями по коліна. ФОТО

3
2
На луцькій Набережній – ями по коліна. ФОТО
Частина вулиці Набережної у Луцьку, що від кільця до вулиці Стрілецької, вкрита глибокими ямами. І це, попри те, що півроку тому вулицю ремонтували.

Водії, кажуть, що у вибоїнах можна втратити колесо і навіть підвіску. Глибина проваль місцями сягає 10 сантиметрів.

«Якщо в таку яму вскочити, можна погнути колесо, пробити його або навіть підвіску розбити. Нічого доброго з машиною точно не буде», - каже водій Роман.

Автомобілісти кажуть, що освітлення на цій вулиці також немає, тому ввечері доводиться їхати навмання.

«Всі знають, що потрібно їхати лівіше, бо в правому ряду – вибоїни по коліно», - додав чоловік.

КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ ВУЛИЦЯ НІКОЛИ НЕ БАЧИЛА

Колишній луцький міський голова Богдан Шиба розповідає, що у 2007-2008 роках капітальний ремонт пережила частина вулиці, що від Ковельської до кільця Набережна-Шевченка. Натомість частину вулиці від кільця до Стрілецької вирішили радикально не чіпати – лише вирізали пошкоджені пласти асфальту та поклали на їх місце новий.

«Та ділянка, що до Стрілецької веде, не була в такому поганому стані. До того ж частина вулиці від Ковельської до кільця – стратегічніша. Її призначення – розвантажити центр міста від транспорту», - пояснює колишній луцький мер.

З його слів, капітального ремонту частина Набережної від кільця до Стрілецької не бачила ніколи. Ще з радянських часів там щороку робили лише ямковий ремонт.

Екс-перший заступник міського голови Тарас Яковлев також каже, що за часів Миколи Романюка на Набережній робили лише поточний ремонт.
Старі латки не допомагають
Старі латки не допомагають
Вся права смуга вкрита ямами
Вся права смуга вкрита ямами
Вирвані шматки асфальту валяються на тротуарі
Вирвані шматки асфальту валяються на тротуарі

НА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ГРОШЕЙ НЕМАЄ

Директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась розповідає, що минулого року на вулиці латали ями та місцями фрезували асфальт, тобто знімали верхній шар. Таким чином хотіли вирівняти найбільші провалля. Коли саме це робили чиновник не пам'ятає.

Однак, договір на поточний ремонт дороги укладений з підприємством «Унідор Сервіс» у жовтні 2017 року. Згідно з документом, підрядник отримав 191 тисячу гривень за латання дороги.

Минуло півроку, а вулиця знову вкрита глибокими ямами. Цьогоріч у міській раді знову планують ремонт Набережної і вкотре – поточний.

«За місяць-півтора відремонтуємо хоча б частково. Великі вибоїни заасфальтуються, щось можливо бітумним напиленням закриється», - розповів директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.

Наразі невідомо, скільки витратять на такий ремонт та хто його робитиме.

«У нас є проект на капітальний ремонт вулиці, але на це потрібно 24 мільйони гривень. Таких коштів поки місто не має. Хіба що буде перерозподіл бюджету за підсумками півріччя», - зазначив чиновник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку на Набережній пішоходи «тонуть» у болоті

Зауважимо, минулого року на ремонт кільця Набережна-Шевченка з міського бюджету витратили майже три мільйони гривень.
В нормальному стані лише кільце, яке відремонтували минулого року
В нормальному стані лише кільце, яке відремонтували минулого року




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вулиця непридатна для користування, небезпечна для життя, повинна бути закрита. Де влада, МЧСники. Новоявлений Савченко знає про ситуацію?
Відповісти
УКРОП рулить. Ще трошки порулять і будемо жити як у Зімбабве.
Відповісти
А хіба тільки на вул.Набережній? Між будинками 22-26 по пр.Перемоги в Луцьку теж саме.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні