Школи фінансують не батьки, - головна освітянка Волині

19
-4
Школи фінансують не батьки, - головна освітянка Волині
Керівник управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна вважає, що батьківські внески – це лише точкова допомога, школи ж працюють завдяки державному і місцевому фінансуванню.

Про це вона розповіла в прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", - повідомляє «Конкурент».

Начальник управління освіти ВОДА Людмила Плахотна наголосила, що основне фінансування шкіл йде з державного та місцевих бюджетів.

«Не батьківські кошти! Ці кошти – це точкова допомога, яку самі батьки вирішують, що потрібно це зробити. Можливо, ця робота, яку здійснюють за ті кошти і не є такою нагальною», - зауважила освітянка.

«Я хочу сказати, що по районних центрах, по сільських школах, батьки давно вже нічого не здають. І наші школи в сільській місцевості, особливо в районних центрах, не відстають від міських шкіл. І в матеріально-технічному плані, і в зовнішньому», - запевнила посадовиця.

«Звичайно, є різні школи – є малокомплектні, є школи в пристосованих приміщеннях. Ми можемо показати приклади і негативні в цьому сюжеті, але є дуже гарні школи, які можуть слугувати прикладом і для міської школи», – резюмувала Людмила Плахотна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Видно, що наші чиновники від освіти не часто бувають у сільських школах. Звичайно, і в хліві можна дітей вчити. І батькам зовсім не обов'язково задавати ст питанням, а в яких умовах навчається моя дитина. Головне ж, що вчать..?
Відповісти
Ці ТОЧКИ як вона назвала- це ремонт школи від класу до спорт залу, це комп'ютери в комп'ютерний клас. А інтересно що тоді НЕ ТОЧКИ?
Відповісти
Батьки не платять податки, тому їх доять батьківськими внесками.
Відповісти
Велика проблема чиновників що вони невиходять із своїх кабінетів. На папері у них все зроблено на 99.9%. Тільки по факту інакше.
Відповісти
Та звісно, що не виходимо, ми ж влаштовуємося в кабінетах і чекаємо поки хтось принесе якусь "котлету". А якщо не несе, то шукаємо привід щоб приніс. Чи ви думаєте ми працювати туди йдемо?! Ми ж за свої посади теж "відбивні" занесли, треба ж "відбивати" !!!
Відповісти
Парти, стільці, дошки, телевізори, ремонти - заслуга батьків, ой забула заміна вікон, в цьому році міняємо радіатори. А на рахунок сільських шкіл, можливо батьки не багато здають грошей, але там здебільшого все за кошти фондів депутата. Косметичні ремонти виконують всі гуртом: шкільний колектив, батьки і діти.
Відповісти
Зусилля батьківських комітетів(які вициганюють гроші в батьків)направилиб(а скільки гроші отримала школа,що в першу чергу за них зробити і т.п).А то розпинаються на батьківських зборах(то наші діти,а хто як не ми)і не задумуються,що на це і розраховано.Ті двері,вікно чи радіатори поставили б і без їхніх грошей(можливо трішки пізніше),але давай зараз.А відділені гроші знайдуть куди втюхати.
Відповісти
Що вони розказують, не знаю як в селах, а в місті батьки купують усе. В мене дитина закінчує 1 клас. Телевізор купили, на літо пропонують щоб жалюзі на вікнах змінити, і пофарбували все. Видно наші чиновники далі своїх кабінетів неходять.
Відповісти
тьотя !!!!!!! підніми гузно і поцікався, на що витрачаються батьківські гроші. чи багато міськУО , не кажучи про облУО, виділяє коштів на поточні потреби: папір, заправка картриджів, крейда, спортінвентар, наочне обладнання і т.д.
Відповісти
Чоловіче на це все що ти перерахував вище у нашій школі здають кожного місяця по 70 грн в місяць ( це крім ремонтів) !!!!!!!
Відповісти
і я ж про те
Відповісти
Та що ви кажете. То чому батькі досі здають на ремонти класів. А про садочки я взагалі мовчу. Поборища одні.
Відповісти
І не забувайте,шановні,що любі здавання грошей в школах,дитсадках-це справа добровільна і ніхто не має права заставити вас здавати більше чим ви хочете,або не хочете.Якщо звичайно не хоче попасти під статтю ККУ(вимагання ).
Відповісти
А пробували не здати. ??Вас так зачмирять, що кредит візьмете аби відчипились. Бож треба нові парти, жалюзі і терміново треба нові обої.
Відповісти
Плахотна покриває збір грошей "на штори"?
В нашому нововолинському садіку №3 Гузь по субвенції вибив кошти на вікна, перша зима. що справді тепло.
А в сусідній групі давно поміняли вікно батьки, поставили набагато гіршої якості!
Відповісти
"по субвенції вибив кошти на вікна" АААААААААААААА!!!!!!!!!!!
Відповісти
А ремонт в своїх кабінетах чиновники, роблять самі?
Відповісти
Без точкової допомоги,як плахотна кажуть,не мала б що звітувати ні за трибуною на київській площі,ні панігриневич,не смішіть мої тапочки і себе на лесі українки
Відповісти
А скільки тих телевізорів треба і жалюзі щороку міняти?Подуріли чи що вже в тих школах?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні