Скандальні тролейбуси зі Швейцарії: у Луцьку оголосили тендер

2
-3
Скандальні тролейбуси зі Швейцарії: у Луцьку оголосили тендер
Виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив тендер на закупівлю тролейбусів для Луцького підприємства електротранспорту.

Про це йдеться у системі публічних закіпель Prozorro.

СКАНДАЛЬНІ ШВЕЙЦАРСЬКІ ТРОЛЕЙБУСИ

Через тролейбуси, які виконком Луцькради збирається закупити для місцевого ЛПЕ, у місті розгорівся скандал.

Адже ще до оголошення тендеру міська рада заявила, що планує закупити 10 вживаних швейцарських тролейсбусів.

Представники влади навіть проводили огляд техніки та заявляли, що планують купувати саме її. За словами радника міського голови Ігоря Поліщука, 20-річні тролейбуси у "чудовому стані" та зможуть "прослужити не один десяток років".

На них з місцевої казни виділили 6 мільйонів, 4 з них на останній сесії міської ради, яка відбулась 25 квітня.

Протестувати проти такого рішення почали працівники місцевого автозаводу «Богдан». Адже витратити на один такий вживаний тролейбус влада планувала майже один мільйон гривень.

Як зазначив депутат міської ради Павло Данильчук, тролейбуси для Луцька планують закуповувати через фірму-прокладку.

На останній сесії міськради депутат Микола Дендіберін поцікавився, у який спосіб тролейбуси будуть привозити із Швейцарії. Директор ЛПЕ Володимир Пуц зазначив, що доставляти їх будуть 20-ти метровими трайлерами.

Відповідь Пуца перебив радник міського голови Ігор Поліщук, який зазначив, що його не повинно цікавити, яким чином ці тролейбуси будуть завезені до Луцька, адже за умовами тендеру постачальник сам забезпечує доставку тролейбусів.



УМОВИ ТЕНДЕРУ

Виконавчий комітет Луцької міської ради у понеділок, 23-го квітня, оголосив тендер на закупівлю тролейбусів.

Планують закупити 10 тролейбусів. Очікувана вартість закупівлі 10 мільйонів гривень.



Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 29 травня цього року. А вже 4 липня буде проведено аукціон, після якого й визначать переможця торгів.

Доставити тролейбуси за умовами тендеру замовнику потрібно не пізніше 20 грудня цього року.

Цікаво, що в умовах тендерної пропозиції зазначається, що взяти участь в тендрі можуть як учасники з України, так й іноземці.

У вимогах до технічних характеристик товару однією з вимог вказано, що техніка повинна була бути в експлуатації в країнах Європейського Союзу або країнах Шенгенської зони.

Також замовник вимагає від продавця, аби деякі деталі тролейбуса були саме від європейського виробника. Зокрема, європейського виробництва мають бути ведучий міст та головна передача, задня та передня вісь тощо.

Окрім того, чимало вимог, прописаних в тендері, сходяться з характеристиками швейцарських тролейбусів, про які раніше на своїй сторінці писав радник міського голови Ігор Поліщук. Зокрема це й рік випуску, кількість місць для сидіння та загальна пасажиромісткість.




Підготувала Аліна БЕКЕРУК (для Волинь24)

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палиця у Швейцарії і тролейбуси із Швейцарії. Совпаденіє?! Не думаю!
Відповісти
закупляли маршрутки в лізинг -бюджет втрати на кожній маршрутці 1 500 000 тисяч гривень при курсі 5 гривень за долар контракти були чомусь валютні надані у лізинг на драконівських умовах-факт без відкату чиновникам не обійшлось не обійшлось.Тролейбус 20 років = це дуже гарний на вигляд метало брухт.Тільки відкат буде давати фірма прокладка "Пупкін-Пустовіт".Гроші отримають всі учасники відкритої афери.Лучани отримають аварійно небезпечний транспорт "рогатий" .Маршрутки аварійно небезпечні і тепер ще і тролейбуси що за безпредєл ???депутат одурівши хочуть вбивати мирних пенсіонерів та дітей в колясках.тварюки і хай їм грець.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні