Батьки покинутого у луцькій лікарні хлопчика допомагають хворим дітям

2
4
Батьки покинутого у луцькій лікарні хлопчика допомагають хворим дітям
Родина лучан Вадима Коцаги та Олени Котович, які всиновили тяжкохворого хлопчика Максима Братчука, вирішила допомагати іншим дітям.

Вони долучились до збору коштів на апаратуру для діагностики сечостатевої системи дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

В Україні такого обладнання немає, тож батьки хворих дітей змушені витрачати тисячі євро на поїздки за кордон, - розповів інтернет-виданню «Волинь24» Вадим Коцага.

Разом з батьками, з якими познайомились під час лікування Максима, Вадим Коцага та Олена Котович почали збирати гроші на обладнання для уродинамічної діагностики. Наразі такої апаратури немає навіть у профільному Інституті урології у Києві.

Батьки хочуть купити обладнання вартістю 42 тисячі євро, аби діти з порушеннями опорно-рухового апарату змогли обстежуватись в Україні. А таких – тисячі.

«Поїздка в Чехію на таке обстеження нам обійдеться у тисячу євро. Я можу собі дозволити таку подорож, а хтось копійки рахує», - каже Вадим Коцага.

«Мабуть, мені так згори написано – допомагати дітям. А допомога таким дітям, як наш Максим, дуже потрібна», - додає чоловік.

Для допомоги дітям Вадим Коцага перейменував групу «Допомога Максиму Братчуку» на «Діти без кордонів». Тепер там писатимуть про проблеми дітей з інвалідністю та ділитимуться досвідом їхні батьки.
Однак про успіхи Максима Братчука прийомні батьки також планують розповідати.

Реквізити для допомоги у придбанні обладнання:

Картка Приватбанку 5168 7422 1950 7674 (Пархоменко Юрій Анатолійович)

Для благодійників із-за меж України: PayPal account applicationswpa@gmail.com


Нагадаємо, у січні 2017 року волинян вразила історія однорічного хлопчика Максима Братчука, від якого відмовились батьки. Маля жило у дитячому будинку, але через страшні діагнози часто потрапляло до лікарні. Там за ним мусили доглядати мами дітей, які лежали поруч, адже працівники будинку дитини не відвідували хлопчика.

Зі слів лікарів, дитина народилась з багатьма вродженими вадами розвитку, серед яких – спинномозкова грижа, гідроцефалія. Батьків позбавили прав на дитину рішенням суду.

За кілька місяців дитину вирішила всиновити родина відомого волинського спортсмена Вадима Коцаги. Сім’я активно займається реабілітацією Максимка і часто ділиться його успіхами. Попри перестороги лікарів, малюк навчився не лише тримати голову, а й самостійно сидіти, їсти, з радістю грається з братами і вчиться новому.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай Боже здоров'я хлопчику і усій його новій родині. Благословіння Божого і гарної долі !!!! Молодці! !!
Відповісти
Божого благословіння і здоров"я усій вашій родині!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні