У Луцьку нардепи від «Самопомочі» відповіли на гострі запитання журналістів*

0
1
У Луцьку нардепи від «Самопомочі» відповіли на гострі запитання журналістів*
«Дамо чесну та відверту відповідь на ваші найгостріші запитання» - саме так анонсували свою зустріч із журналістами, що відбулася у Луцьку 11 травня, народні депутати від політичної партії «Самопоміч» Тетяна Острікова та Роман Семенуха.



Втратити таку нагоду журналісти не мали права, тож запитання і справді були цікавими та актуальними. Представляємо вам відповіді на них у формі прямої мови.

- «З чим пов'язаний такий низький результат «Самопомочі» на виборах до ОТГ

Тетяна Острікова: «Самопоміч» ніколи не займається підкупами, гречками, роздаванням якихось призів і так далі. І навіть Комітетом виборців України визнано, що «Самопоміч» - єдина політична партія, яка на виборах не займається підкупами та використанням інших нечесних технологій: залучення адмінресурсу та інше. Підвіз людей до виборчих дільниць та інші випадки нечесної боротьби були зафіксовані нашими спостерігачами і на виборах до Торчинської ОТГ».

Роман Семенуха: «Але і при цьому нам вдалося здобути непоганий результат. Там, де «Самопоміч брала участь, ми маємо в середньому по два депутати на ОТГ, тому я не бачу тут жодної проблеми».



- «Наскільки важко шукати кандидатів, які б представляли вашу політичну силу на виборах?»

Тетяна Острікова: «У сільській місцевості люди голосують за кандидата, якого знають та поважають, а не за політичну партію. Тобто за того, хто проявив себе як хороший господар, добрий сусід, сім’янин».

Роман Семенуха
: «В містах люди менше знають один одного. До того ж, трапляються випадки тиску на наших людей з боку влади, і вони відмовляються брати участь у виборах від нашої партії. Багато що залежить від використання адмінресурсу та того, де працює людина».



- «Пані Тетяно, ви очолили Волинський осередок «Самопомочі». Так повелося, що його завжди представляють жінки. На Волині що, перевелись ліберальні ідейні чоловіки?»

Тетяна Острікова: «Я не є родом з Волині. Оскільки я є людиною рівновіддаленою від усіх еліт, феодальних кланів, політиків і осередків, які представлені на Волині, то якраз тому було прийнято рішення Андрія Садового, щоб цю посаду посіла я. Також нагадаю, що «Самопоміч» - єдина партія, яка дотрималась гендерної квоти у 30 відсотків».



- «Голова Волинської облради подав запит до консульства Польщі про надання доступу до Польської митної бази. Як ви прокоментуєте ці дії?»

Тетяна Острікова: «Ваш голова має займатися перш за все своїми прямими обов’язками – розбудовою обласних доріг, розвитком господарства, фермерства і так далі. Митні справи – це питання центральних органів влади України – Верховної Ради та Кабінету міністрів від імені Державної фіскальної служби».

- «Коли будуть вибори міського голови Луцька?»

Роман Семенуха: «Вибори однозначно потрібні. Бо вже півтора року місто обезголовлене і наступає безвідповідальність там, де багато виконуючих обов’язки. Проте люди, які мають доступ до влади, не хочуть нести відповідальність за свої дії, але хочуть мати доступ до ресурсів, таких як гроші, земля та інше. Їм вибори не потрібні».

- «Як ви відноситесь до економічних зв’язків з Російською Федерацією?»

Тетяна Острікова: «Депутати від «Самопомочі» були ініціаторами і тими, хто першими підтримали блокаду торгівлі з Росією. І саме тому Президент та РНБО ухвалили управлінське рішення про припинення торгівлі з окупованими територіями. Коли ми розгорнули карту видобування і транспортування сировини з України до Росії і подивились, як готова продукція потім повертається назад, – нам стала відома економіка війни. Війна припиниться тоді, коли припиниться економіка.



Але нині це питання не вирішене. Імпорт в Україну з Росії зростає. Потрібно думати, як змінити вектор і орієнтуватися на інші ринки.

Також на зустрічі говорили про те, що депутат Луцької міської ради від «Самопомочі» Микола Собуцький на бюджетній комісії ініціює внесення правки до бюджету. Депутат просить зняти 5 мільйонів гривень з фонду ЖКГ та спрямувати їх на ремонт реабілітаційного центру для воїнів АТО. Всього на ремонт комунального приміщення, що знаходиться на балансі міськради, потрібно 16 мільйонів гривень.

P.S. Тетяна Острікова – в.о. голови Волинського обласного осередку політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», голова підкомітету з питань митної справи Комітету з питань податкової та митної політики. У партії «Самопоміч» Острікова відповідає за напрямок розвитку підприємництва, економічної політики, бюджету, фінансової децентралізації, податкові та митні питання.

Роман Семенуха – голова Харківського обласного осередку партії «Самопоміч», член Комітету з питань інформатизації та зв’язку. Відповідає в партії за напрямок пенсійного забезпечення та соціальної політики, а також за розвиток цифрових технологій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні