Поради фахівця: як виправити проблеми в роботі газонокосарки*

0
0
Поради фахівця: як виправити проблеми в роботі газонокосарки*
Неприємно, коли ми знаходимо час та бажання підстригти газон, але підводить техніка: у важливий момент глохне двигун, або косарка починає вібрувати. Ми порадились з працівниками магазину «Домотехнік» і підготували огляд поширених збоїв у роботі газонокосарок та способів їх вирішення.

Не заводиться двигун

Можлива причина. Причини бувають різні: і такі що можна виправити самотужки, і більш складні, що потребують втручання техніка.
Вирішення. Почніть з простих кроків. Перевірте наявність бензину і рівень оливи в картері. Огляньте запальний провід і штепсель свічки, чи немає пошкоджень, чи є контакт. Почистіть свічки, повітряні і паливні фільтри, або поставте нові.
Якщо косарка знову не запуститься, потрібна консультація фахівців.

Газонокосарка втрачає потужність

Можлива причина. Зазвичай газонокосарка втрачає потужність, коли її двигун та ріжуча система не справляється з високою, густою або вологою травою. Інші причини: проблеми з колінвалом або поршнем, попадання твердих предметів в ріжучу систему.

Вирішення. Потрібно нагострити ножі ріжучого блоку в сервісному центрі, а також замініть повітряний і паливний фільтри. Якщо в систему потрапило каміння або інший твердий предмет, необхідно звернутися до спеціалістів.

Газонокосарка глохне

Можлива причина. Найпростіша причина зупинки косарки – недостатній рівень масла в картері – спрацьовує система захисту. Але можуть бути проблеми з приводом або зчепленням.

Вирішення. Перевірте рівень масла в картері і чистоту фільтрів. Також, огляньте ремінь переднього приводу і натяг троса зчеплення.

Газонокосарка вібрує під час роботи

Можлива причина. Швидше за все розхитався, отримав пошкодження або розбалансований блок з ножами.
Вирішення. Спробуйте затягнути болти ріжучого механізму. Якщо не допоможе, віддайте блок ріжучої системи на балансування або для заміни пошкоджених елементів.

Чадить вихлопна труба

Можлива причина. Це серйозна проблема: у газонокосарки несправний карбюратор. Частково причина несправності може бути у клапані або фільтрі.
Вирішення. У цьому разі газонокосарці потрібен ремонт, який можна довірити тільки фахівцеві.

Пам'ятайте, що у статті згадані лише загальні рекомендації. Ми не знаємо типу, моделі та особливостей експлуатації вашої газонокосарки.

Редакція дякує магазину садового інструменту «Домотехнік» за допомогу в підготовці матеріалу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні