Коли у тебе друга дитина, бейбі-бокс вже непотрібен, - луцька мама

1
10
Коли у тебе друга дитина, бейбі-бокс вже непотрібен, - луцька мама
Лучанка Зоряна Цюрьо-Пастушук, яка чекає на другу дитину, вважає, що бейбі-бокси згодяться не усім молодим батькам.

Про це жінка розповіла у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні сім'ям при народженні дитини видаватимуть бейбі-бокс (набір одягу та засобів гігієни для немовлят). Також з нового року планують виплачувати молодим батькам по 1,5 тисячі гривень на місяць в якості компенсації для найму няні.

Лучанка, яка у листопаді готується вдруге стати мамою, вважає, що ідея з подарунком молодим батькам хороша. Однак, він буде корисним не для всіх.

«На мою думку, для тих, хто перший раз буде народжувати, бейбі-бокс буде прекрасним подарунком. Для тих, хто не вперше народжує, я в тому числі, напевно, краще гроші, оскільки залишається чимало речей від попередньої дитини», - розповідає жінка.

«А ці гроші можна докласти та купити коляску, ліжечко чи зробити дитячу кімнату, бо діти швидко ростуть. Але тут є ще одна категорія жінок – мами-алкоголічки. Їм все ж краще давати коробки, а не гроші», - каже Зоряна Цюрьо-Пастушук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коробки для новонароджених – класна ідея, - луцька журналістка і мама Ольга Магас

«Щодо нянь , то це дуже плачевна тема, оскільки робота няні цінується досить дорого (і не дивно), а зарплати в українців плачевні. Звісно, молода сім’я не зможе дозволити собі няню (я про людей, котрі живуть виключно на зп). Для тих же, хто може дозволити собі няню, півтори тисячі гривень будуть приємним бонусом, хоч і малим», - наголосила лучанка.

Також мама переконана – в Україні необхідно збільшити соціальну допомогу на дітей до трьох років.

«Як мінімум, до 100 доларів щомісячно», - резюмувала лучанка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми чекаємо третю дитину , від старших уже майже нічого не лишилось тому будем раді і такій допомозі,але вибір повинен бути все таки у батьків і непогано коли б це було у грошовій формі ,але погодьтесь є різні батькі які можуть кошти витрачати не за призначенням . Можливо як варіант може бути у батьків наприклад сертифікат , а батькі самі вирішували на які дитяті речі більш необхідні і в якій кількості .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні