Не мав, не мав і продав: Палиця прокоментував, за що отримує гроші з офшору

1
2
Не мав, не мав і продав: Палиця прокоментував, за що отримує гроші з офшору
Ігор Палиця пояснив, що отримує дохід від кіпрської фірми «Амерсфуд ЛТД» за проданий торік офісний центр у Києві. Проте, згідно з декларацією, минулого року він вже отримував гроші за це майно.

«В минулому році я продав в центрі Києва офісне приміщення, яке було внесене в декларацію. По-моєму, щоб я не помилився, за 32 чи 33 мільйони гривень. Мені мали заплатити протягом двох місяців за продане майно. Фінансово вони не встигли виконати усіх своїх зобов’язань не те що за два місяці, а до кінця року. З ними було підписано розтермінування платежу протягом 2018 року, і вони мені платять частинами за те майно, яке було продано у 2017 році. Тому це гроші за продаж майна 2017 року», – зауважив Ігор Палиця в ефірі ТРК «Аверс», відповідаючи на запитання журналістки «Волинь24» Людмили Яворської.

Проте у декларації за 2017 рік Палиця уже вказав дохід 35 мільйонів гривень, які отримав від фірми «Амерсфуд». У коментарі «Волинь24» торік він підтвердив, що ці гроші – за продаж офісного центру у Києві. Ця нерухомість – єдина, яка на той час була у власності Палиці.

Уже в 2018 році кількома частинами Ігор Палиця отримав понад 11 мільйонів гривень доходу від цієї ж кіпрської фірми. І знову сказав, що це – від продажу офісного центру.

Як пояснив головний експерт Антикорупційної групи «Реанімаційний пакет реформ» Олександр Лємєнов, у декларацію вносяться фактично отримані доходи.

Тобто – якщо у 2017 році Ігор Палиця задекларував 35 мільйонів гривень доходу від продажу офісного центру, це має означати, що він їх отримав.

«В податковому праві є два методи: метод нарахування і касовий метод. Метод нарахування, це коли мав отримати, але не перерахували, а касовий – те, що фактично отримали. В декларацію доходи вносяться за касовим методом, тобто дохід, який людина отримала», – пояснив експерт.

До слова, згаданий офісний центр площею 267,8 квадратів Ігор Палиця купив у 2013 році, заплативши за нього 3,2 мільйони гривень.

Єдине нерухоме майно, яке у 2016 році належало Ігорю Палиці
Єдине нерухоме майно, яке у 2016 році належало Ігорю Палиці
У 2017 році за продаж нерухомості Ігор Палиця отримав 35 млн грн
У 2017 році за продаж нерухомості Ігор Палиця отримав 35 млн грн
У 2018 році Палиця продовжив отримувати дохід від кіпрської фірми за продаж майна, хоча майна уже не мав
У 2018 році Палиця продовжив отримувати дохід від кіпрської фірми за продаж майна, хоча майна уже не мав


Людмила ЯВОРСЬКА ("Волинь24")
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Більшість людей знають, що в них в кишені 100грн чи 500грн. і вони це пам'ятають, бо зараз такий важкий час для багатьох, а тут людина не пам'ятає, 32 млн. чи 33 млн. у нього.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні