У Луцьку дорожчатимуть квартири

5
-6
У Луцьку дорожчатимуть квартири
У Луцьку будуватимуть ще більше житла. А ціна квадратного метра зростатиме.

В обласному центрі Волині вже видали близько десяти дозволів на зведення нових житлових будинків, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

«На мою думку, це пов'язано з тим, що банківська система не виконує головну свою функцію - функцію збереження коштів. Тому люди, коли не мають куди їх складати, а в матрац їм незручно, купують квартири. Зараз в багатьох новобудовах куплені квартири, робляться ремонти – вони готуються до здачі», - розповідає директор Волинського агентства нерухомості Лариса Мусійчук.

Експерти кажуть, у луцьких новобудовах квадратний метр якісного житла в середньому коштує 12 тисяч гривень. Якщо ж квартири продають дешевше, покупцям радять насторожитись. Чи бува забудовник не використав неякісні матеріали та чи дотримався усіх норм.

Найчастіше квартири у новобудовах купують українці, які їдуть на заробітки за кордон або ж працюють в ІТ-сфері.



«Квартири купує середній клас. Для Волині - це заробітчани, вони купляють дуже багато. Молодь також часто купує житло. Декому родичі допомагають, а дехто бере кредити», - каже віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості України Юрій Базилінський.

При цьому кредити на купівлю житла в Україні, порівняно з європейськими, не надто доступні. Ріелтори вважають, високими відсотковими ставками українські банки страхують себе від ризиків неповернення грошей.

«Якщо ми виїжджаємо за 150 кілометрів у Польщу, ми маємо кредити там під три-чотири відсотки річних. А тут - не менше 20-25 відсотків річних», - додає директор агенції «ВМБ нерухомість» Ростислав Ганийчук.

Експерти кажуть, здорожчання житла у Луцьку неминуче. Це пов'язано з ростом зарплат робітників та цін на будівельні матеріали, а також – із загальним розвитком економіки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і будуть оті дорогущі квартири стояти порожняком!
Відповісти
Дорожчає товар тоді, коли на нього збільшується попит, а пропозиція навпаки - зменшується. А тут самі кажуть, що буде будуватися як мінімум 10 нових будинків (пропозиція зростає), а люди масово виїжджають із країни, щороку населення України зменшується на 200,000 осіб. Хто буде купувати ваш "бетон"? Айтішніків у нас не так багато, ну покупляють вони і заробітчани квартири, а далі що? Не стаття, а тупий загон оленів у "бетон".
Відповісти
краще за ці гроші виїхати в Європу а не сидіти в цій конурі голодному без води, опалення і жалюгідною пенсією
Відповісти
Май 50 тис в Європі будеш жити королем. А не оленем в канурі
Відповісти
"Фахівець" Базилінський очевидно збирав в поляків полуницю і чистив курники. Він не знає і близько, що таке "середній клас". Якщо санітарці в лікарні дати зарплату, еквівалентну 2000 доларів в місяць, то вона автоматично не переходить в середній клас, а буде просто в розряді санітарки з дуже високою зарплатою.
Стратегія середнього класу суспільства націлена на постійне збагачення своїх знань і підвищення свого соціального статусу. Саме ця частина соціуму найчастіше отримує додаткову професійну освіту, другу і третю вищу освіту. Ним постійно керує порив до нового прикладного знання, яке здатне забезпечити йому достойне місце в сучасному світі. Середній клас тримає рівновагу в державі, тому що йому є що втрачати. Базилінський сплутав Бісмарка з насморком.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні