На Волині за борги відключили майже півтисячі споживачів газу

2
1
На Волині за борги відключили майже півтисячі споживачів газу
Фахівці ПАТ «Волиньгаз» відповідно до Кодексу газорозподільних систем, у травні від’єднали від газопостачання майже 500 споживачів.

Про це інформує прес-служба «Волиньгазу».

Найбільше боржників від’єднали від газопосатачання в м.Володимирі-Волинському та прилеглому районі - 129, у Луцькому районі та обласному центрі - 93, у м.Нововолинську - 88, Горохівському районі - 61 та Ковельському районі - 43.

Водночас найактивніше розраховуються за газ в Рожищенському та Ратнівському районах.

Під час планово-технічного обстеження в одному з найбільших сіл Луцького району, з метою підготовки системи газопостачання до осінньо-зимового періоду, спеціалісти виявили близько півсотні фактів крадіжок газу, зокрема, приховані втручання в роботу лічильника за минулі роки.

Найчастіші порушення: зупинка механізмів лічильника шляхом його блокування сторонніми предметами, отвори в корпусі лічильника, самовільне приєднання газопроводів перед вузлом обліку газу, пошкодження пломб на лічильнику, використання газу для оброблення тваринного м’яса методом знімання комбінованих будинкових регуляторів тиску і приєднання необхідних пристосувань.

«Через виявлення великої кількості порушень у Луцькому районі до початку опалювального періоду запланували провести перевірки в понад 20 населених пунктах, - розповідає директор комерційний ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз. - Абоненти, в яких виявлятимуть втручання в систему газопостачання, нестимуть відповідальність згідно з Кодексом газорозподільних мереж».

Кримінальний кодекс України за крадіжку газу передбачає карну відповідальність - позбавлення волі на строк до 3 років. Більшість абонентів-горепорушників звертаються з відповідною заявою для реструктуризації боргу до газорозподільного підприємства і впродовж літа його погашають.
Теги: газ, борги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно писати так; відключили споживачів ГАЗОВОЇ СУМІШІ.
Відповісти
після чергового подорожчання ще більше боржників буде.
Нак "нафтогаз" отримамала прибутку сорок мільярдів,то напрошується запитання ,:яка має бути вартість газу щоб деякі вже "нажерлися" і більше не піднімалося питання вартості газу:?).?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні