На Волині Дуда розповів про «етнічні чистки» та «історичну правду». ВІДЕО

16
-5
На Волині Дуда розповів про «етнічні чистки»  та «історичну правду». ВІДЕО
Польський Президент Анджей Дуда звинуватив українців в етнічних чистках, а потому запросив на заробітки до Польщі.

Про це йшлося у його промові під час візиту до селища Олика Ківерцівського району.

Нагадаємо, у неділю, 8 липня, до луцького костелу Святих Апостолів
Петра і Павла завітав Президент Республіки Польща
Анджей Дуда. Потому він вирушив в селище Олика, де за кошти поляків реставрують костел.

У своїму виступі Президент республіки Польща зауважив, що наслідком подій на Волині у 1942-44 роках загинуло 100 тисяч поляків, і лише 5 тисяч українців.

"Колись у цьому містечку Олика жила велика група поляків. Перед Другою світовою війною тут поляки управляли землями, жили, приходили до місцевого костьолу, протягом століть ховали своїх близьких на цьому цвинтарі. Його ви бачите за моїми плечами разом зі зруйнованою каплицею", - сказав польський Президент.

Про Волинську трагедію, 75 річницю якої згадували сьогодні, Дуда додав:

"Це було вбивсто людей на Волині. У Польщі це – національний день пам’яті про жертв масових убивст поляків, які сталися на Волині. Це вчинили українські націоналісти. Це дуже сумна дата для великої кількості польских родин. Вони у 1942-44 роках втратити тут на Волині своїх найближчих. Загалом тут були замордовані близько 100 тисяч поляків. Цілі родини, дівчата, діти, старі… І це не була війна між Польщею і Україною. То була звичайна етнічна чистка… Метою її було те, аби усунути поляків з цих земель", - сказав Анджей Дуда.

Він додав, що це було завданням націоналістичної організації ОУН-Б, а виконувала завдання УПА.

"Наслідком цього були польські акції-відповіді. У них гинули українці. Вражає диспропорція: загинуло близько 100 тисяч поляків і біля 5 тисяч українців. Вона робить глибоке враження. І це є історична правда”, - сказав Дуда.

"Це страшна сторінка в історії наших народів, польського і українського. Позначена біллю, терпінням. Взаємними глибокими образами. Ми тут аби не нагадувати, а аби молитися", - зазначив глава держави.

"Одне є певне: не може бути жодної мови про помсту. Але є мова про біль, який триває", - сказав Дуда.

"На правді історичній ми повинні будувати наші добрі стосунки, добру історію. Це є найважливіше", - додав Анджей Дуда.



Відео журналістки Наталії Пахайчук.

Довідково:
Історія "Волинської трагедії" по різному трактується українськими і польськими істориками. Українські історики стверджують, що метою дій українських націоналістів на Волині було, насамперед, бажання перешкодити майбутнім претензіям Польського уряду на ці землі (так, як це сталося після завершення Першої світової війни). Крім того, нелояльне до УПА населення було потенційною опорою для Німеччини та СРСР.

Польські історики традиційно перебільшують польські жертви за рахунок включення в число жертв поляків, які сховалися та втекли від різанини, та за рахунок применшення кількості українських жертв, зараховувати загиблих українців від рук поляків, як поляків, що загинули від рук українців та включати до числа польських жертв інших людей частково навіть не польської національності, які загинули за геть інших обставин і які не мали стосунку до Волинської трагедії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а як назвати винищення мирних українців на початку 40-х хлопською сторожею, АКовцями, батальйонами хлопськими ? вже не кажучи про окупацію поляками України після першої світової війни , у 15-18 століттях ?
Відповісти
Як? А так, що не будемо ми ні під дудину дудку танцювати, ні під угорську ні під сіоністську. У нас є своя історична пам‘ять і ми мусимо розказувати про це своїм дітям та внукам. А всякі там дуди і сейми хай своєю думкою багатіють. До дуди нам їхня арифметика та звинувачення. Просто чому ніхто дуді рота не заткнув, чому н@х не послали жидівського презика, коли той юхню ніс з трибуни Верховної (!) Ради? Наші імпотентні керовніки не здатні поставити на місце зайд-вискочок, то чому вони думають, що ми будемо їм підкорятися та поважати?
Відповісти
777 Ви повністю праві. Підтримую сказане на100 процентів.
Відповісти
п***ть як троцький і не скривиться!
Відповісти
Дудик говорить те в що вірить. А наш жидорошенець там напевно задки полякам лизав.
Відповісти
Не задовбався за растаможку 5к зєлєні валити?
Відповісти
Людина була - та й нема, будь-яку байку можна розповідати. Чому ж Дуда не утруднив себе, скільки православних храмів знищено на його батьківщині, а в наших костелах і нині служиться. А вину за їх стан нехай покладе на Гітлера...
Відповісти
Тому що сильно ще живе в мізках сусідів (ляхів, румун, кацапів, мадяр) пам‘ять про їх «імперіі» та «жечі». От і поводять себе згідно комплексу меншовартосі
Відповісти
Вот прочитала комментарии и стало больно. Не только в душе, но и на сердце. Какой то 777написал то, что вы прочитали,. Да, я еврейка, рожденная евреями в Ковеле. Родственники жили во многих силах и городах Волынь и Ровенщины. Более 200человек остались лежать в этой земле,. Уничтоженв целые поколения евреев, поля.ков. . Вы обвиняет, что поляки хотели вашу землю, у евреев не было земли, так за что убили мою семью. Кровь и кости до сих пор лежат на поверхности. Наталия, может поможете мне в этом вопросе и проведите расследование журналиста, за что уничтожили почти всех евреев Волынь, Ровенской обл., Дякую. Я не могу писати на укр. Шрифта не маю. БОГАТО ВЫХОДИТ ПОМИЛОК
Відповісти
а ви можете запитати у своїх співвітчизників, які вірою і правдою служили у НКВД і у яких руки в крові по лікоть
Відповісти
Мікола - не зв‘язуйтесь з цією шиксою-провокаторкою. Мутна вона якась. Якщо Наталя-журналіст захоче щось розслідувати, то хай справді розпочне з етнічних складів комісарів, нкведистів та більшовицьких ідеологів. Є таке селище Хощевато (Кіровоградська обл.)- там жидва настільки насолила нашим в роки репресій, що гітлерівці не змогли стримати розлючений натовп, котрий просто розривав євреїв на шматки. А все за те, що жиденята писали доноси в чк на сусідів, а після арешту - займали звільнену хату та обійстя. Ось така собі дружба...
Відповісти
Пані Сіма Ви бачили щоб циган сіяв, чи щось садив?. Ви бачили циган за будь якою корисною роботою?. Це люди які просто нічого не хочуть робити. Подібне можна сказати і про євреїв. Не хочу Вас образити, але подумайте самі чому вас і циган так не любив Гітлер. В даний час при владі клан євреїв які викачують багатства України в ізраіль, або просто за кордон. Подивіться як ведуть себе ізраільтяни вдершись на територію палестини. І останнє, ІЗРАІЛЬ НЕ ВИЗНАВ ГОЛОДОМОРУ В УКРАЇНІ.
Відповісти
Щось в Росії таку мову не ведуть Жоден президент не каже скільки там гинуло поляків і євреів Не кажуть скільки євреів в українському парламенті і скільки украінців в ізраїльському Хто більший націоналіст?
Відповісти
Буду писать по-русссски, шоб провокаторка паняла аб чём речь. ГДЕ в моих словах антисемитизм? Ты позиционируешь себя как «еврейка, рождённая в Ковеле» ( типа - «я комсомолец - стреляй!») и тут же безграмотно заявляешь, что всё еврейское население двух областей составляло 200 чел.? Пусть тебе в Ольгино перепишут методичку. Кости с кровями у нее на поверхности лежат... Бред. Если ты действительно еврейка, то заруби себе на носу и передай другим - узурпировать право на жертв войны и орать по поводу и без холокост! мы не позволим. Зверства исраильской военщины против палестины - тот же нацизм! И жертв нацизмов мы будем помнить, а сионисты считают, что страдали только евреи. Это не так
Відповісти
найбільше жиди страждали, коли прийшли на зємлю обєтованную і винищили народи, які там проживали
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні