Лучанина, який застрелив чоловіка на полюванні, звільнили від криміналу

5
4
Лучанина, який застрелив чоловіка на полюванні, звільнили від криміналу
Горохівський районний суд задовольнив клопотання ТОВ «Богдан-Авто Холдинг» про звільнення від кримінальної відповідальності його працівника у зв’язку з передачею на поруки.

Про це йдеться в ухвалі суду від 13 лютого 2018 року, повідомляє БУГ.

Нагадаємо, що 24 жовтня 2017 року в Іваничівському районі трапилася трагедія: під час полювання від пострілу товариша загинув житель села Орищі 1974 року народження.

Чоловіка, який перебував на керівній посаді в ТОВ «БогданАвто Луцьк», обвинувачували в тому, що 24 жовтня 2017 року близько 23:00, перебуваючи на території оранки поруч із засіяним кукурудзою полем, належним ДП «Агрофірма Луга-Нова», яке знаходиться неподалік села Орищі Іваничівського району Волинської області, під час незаконного полювання на дикого кабана, тримаючи на правому плечі свій зареєстрований у встановленому законом порядку мисливський нарізний карабін марки «ОПСКС» ЕА №118 калібру 7,62 мм, рухаючись пішки, зачепився правою ногою за ріллю та, падаючи на землю, рефлекторно підняв правою рукою карабін стволом догори, при цьому спусковий гачок рушниці зачепився за елементи одягу, внаслідок чого відбувся постріл, яким було смертельно поранено жителя села Орищі Іваничівського району.

Читати також: Судитимуть лучанина, який застрелив на полюванні чоловіка

Таким чином, своїми умисними діями, котрі виразились у вбивстві, вчиненому через необережність, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 119 КК України.

Допитаний в судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю в межах обвинувачення, яке викладено в обвинувальному акті, у вчиненому щиро розкаявся.

28 грудня 2017 року на адресу суду надійшло письмове клопотання про передання обвинуваченого на поруки колективу ТОВ «Богдан-Авто Холдинг». До клопотання додали протокол загальних зборів працівників ТОВ «Богдан-Авто Холдинг» від 13 грудня 2017 року, відповідно до якого члени колективу вирішили подати клопотання про передачу обвинуваченого, який є членом ТОВ «Богдан-Авто Холдинг», на поруки.

Потерпіла сторона в судовому засіданні проти задоволення клопотання ТОВ «Богдан-Авто Холдинг» не перечила, претензій ані морального, ані матеріального характеру до обвинуваченого немає, оскільки вони повністю ним відшкодовані.

Суд вирішив звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні про обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України, у зв'язку з передачею його на поруки колективу ТОВ «Богдан-Авто Холдинг», на підставі ст. 47 КК України.

Кримінальне провадження закрили на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"спусковий гачок рушниці зачепився за елементи одягу" І КОМУ ВИ ОЦЕ НА ВУХА ВІШАЄТЕ ?!!!!!!!!!
Відповісти
відкупився,а якби він замтрелив когось із рідних отих "поручителів",цікаво яка була б реакція?
Відповісти
до суду не дожив би. випадково повісився б в камері
Відповісти
Чому ви усі такі злі!??(( Самі не помиляєтесь? А хіба краще, щоб людину посадили, і вийшов би з зони інвалід? Не можна за випадковості ламати долю людини, навіть коли сталась трагедія!
Відповісти
а якби твого родича так само застрелили,теж бувби таким добрим?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні