На Волині у дитсадках облаштували соляні кімнати

1
-1
На Волині у дитсадках облаштували соляні кімнати
У ковельських дитсадках №9 та №14 вихованці відвідують соляні камери, які, на думку керівництва закладів і міста, допомагають зміцнювати імунну систему.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

У 9-му дитсадку сольовий метод профілактики хвороб використовують уже понад п’ять років, а у 14-му щойно таку камеру облаштували.

У ДНЗ №9 функціонує цілий комплекс для оздоровлення дітей: соляна кімната, сауна, зал ЛФК, фізкабінет, масажний кабінет, кабінет психолога.

Завідуюча Ганна Лагасюк розповідає: «Для батьків основне, щоб дитина була здорова. У зв’язку з тим, що екологічна ситуація погіршується, у малечі тепер слабка імунна система. І у нас виникла така ідея створити цей комплекс. Ініціатива була підтримана владою, яка допомогла з коштами».

Ганна Лагасюк каже, що її вихованцям подобається вдихати солоне повітря, а щоб упродовж сеансу оздоровлення вони не сумували, їм вмикають музику.

Кожних три роки тут поновлюють соляне напилення, слідкують за дотриманням усіх норм експлуатації.

З нового навчального року малята дошкільного закладу №14 теж матимуть змогу покращити своє здоров"я завдяки соляній терапії (галотерапія).

Завідуюча закладом Олена Бойчук показала уже майже підготовлену для дітвори кімнату. Вона каже, що попрацювали над дизайном: замовили чудернацькі стільці у формі фруктів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для чього? В нас що так багато дітей астматиків чи гроші нема куди дівати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні