--> Роман Безсмертний іде в президенти. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Роман Безсмертний іде в президенти. ФОТО

0
-6
Роман Безсмертний іде в президенти. ФОТО
У сакральному місці – Софії Київській Роман Безсмертний презентував своє бачення конституційного процесу в України. Символічно, що захід відбувся у 28-му річницю проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Саме тема Конституції, вважає політик, буде головною у майбутніх президентських виборах, у яких Роман Безсмертний планує взяти участь.

Що не так із нинішньою Конституцією

Конституція має відповідати вимогам суспільства. Нині, - переконаний політик, - цього нема.

«Саме глибока інституційна криза призвела до того, що в інтересах людини не працюють… Увага! Як передбачені Конституцією органи, такі як Національний банк України, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна, Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення, так і не передбачені: такі як САП, НАБУ, ДБР, не буду розшифровувати. Чудово розумієте. Ці органи сьогодні на слуху», - каже Безсмертний.

Для актуалізації Конституції вже створено робочу групу. До неї увійшли: експерти, науковці, правники. Очолив її досвідчений суддя Конституційного суду
Володимир Шаповал.

На думку правових експертів, нинішній головний документ держави не є актуальним. А намагання його оновити у лютому 2014 року не є легальними, Адже Закон «Про відновлення дій особливих положень Конституції» було прийнято з порушеннями.

«За неофіційними даними, за цей Акт, який не обговорювався, повторюю, в комітетах і взагалі будь-якою процедурою, передбаченою Конституцією, проголосувало більше 300 народних депутатів. Але прикро те, що в залі було приблизно 220-230. Тобто, розумієте, коли відчуваєш своєю юридичною шкірою. Оці факти більшою-меншою мірою компрометують нас.

Прийняття нової Конституції, або нової редакції Конституції має бути у легальний спосіб. Ніякої художньої творчості не може бути. А те, що передбачено у нас Конституцією 1996 року, те, що передбачено низкою рішень Конституційного суду України. Врешті-решт, те, що передбачене, виходячи з аналізу конституційного досвіду, якраз має бути і враховане», - каже голова робочої групи із підготовки проекту Конституційного акту.


Конституція має дбати про людей

Роман Безсмертний і його команда переконані, що Конституцію треба переписувати, а не приймати якісь зміни. І робити це мають експерти, з яких і сформована команда політика.

«Тема нової Конституції буде ключовою на наступних президентських перегонах. Вже пролунали перші заяви про необхідність конституційних змін. Однак, зверніть увагу: поки йдеться про майбутні повноваження тієї чи іншої посадової особи чи гілки влади. Я пропоную і наполягаю на тому, щоб в центрі цієї дискусії була людина і розмова навколо прав людини», - вважає Роман Безсмертний.

За словами політика, проект Конституційного акту обов’язково потрібно винести на Всеукраїнський референдум.

Про президентство

Роман Безсмертний заявив, що позмагається за пост Президента України. Каже, що це лише проміжний крок.

«Професор Юхновський (Ігор Юхновський - професор, академік НАН України, народний депутат України І–IV скликань, - ред.) сказав: «Якщо не ти, Романе, то хто?»… Сьогодні – 16 липня, всі роз’їхалися у відпустки, ми знаходимся у Святій Софії. Якби я не вірив у здатність досягти перемоги, я б не йшов. Так, це буде важко, це буде складно. Багато списів буде зламано. Нерви у мене міцні, команда сформована непогана», - прокоментував своє рішення йти на вибори Безсмертний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні